Drapssiktede menn (33 og 35) dømt for tyveri og heleri av Canada Goose-jakker for 300 000 kroner

Tidligere dømt for bedrageri.

STJÅLNE JAKKER: Jakkene ble til slutt funnet igjen på en hytte på en øy i Oslo-fjorden. Foto: Politiet
STJÅLNE JAKKER: Jakkene ble til slutt funnet igjen på en hytte på en øy i Oslo-fjorden. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to mennene (33 og 35) som er siktet for å ha dopet ned og drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo i år, er nå dømt for henholdsvis tyveri og heleri av Canada Goose-jakker til en verdi av 300 000 kroner.

Begge de to innrømmet forholdene, og ble 25. og 28. september dømt i en to separate tilståelsesdommer i Oslo tingrett.

I dommen mot 33-åringen heter det at han 27. september i fjor tok seg inn i lokalene til Ferner Jacobsen på Fornebu senter, og stjal 106 Canada Goose-jakker, og han er dømt til 120 dagers fengsel.

Den 35 år gamle bergenseren har på sin side innrømmet at han fraktet mellom 80 og 90 Canada Goose-jakker fra et lager i Oslo til et lager i Drammen i desember i fjor, til tross for at han forsto at jakkene var utbytte av en straffbar handling, og han er dømt til 45 dagers fengsel. 

NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 33-åringen.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 33-åringen. Vis mer

- Vi kom på sporet av dem etter at en årvåken polititjenestemann i forbindelse med en trafikkontroll kjente igjen en av dem fra et overvåkningsbilde fra tyveriet, sier politiadvokat Helge Vigerust i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fant ut at jakkene var fraktet videre fra lageret i Drammen, og gjemt på en hytte på en øy i Oslofjorden. Politiet fant jakkene etter at de fikk hjelp til å komme seg ut av et kystvaktskip.

- Begrenset befatning Både 35- og 33-åringen sitter fortsatt varetektsfengslet, siktet for drap på Simmons. Musikeren døde 9. februar i år på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere. Nesten en måned senere ble de to mennene pågrepet, og siktet for ha drept ham. 35-åringen var sammen med Simmons på hotellet, og skal ha forklart at 25-åringen brått fikk et illebefinnende. De to drapssiktede mennene nekter straffskyld.

Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept. Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan det ble avslørt. Når unge mennesker dør tilsynelatende uforklarlig gjennomføres det rutinemessig en obduksjon.

Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet kunne i forrige uke fortelle at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons. Begge de to mennene er tidligere dømt for bedrageri.

Etterforsker sak fra 2006 Politiet undersøker også om 35-åringen kan ha hatt befatning med en dødsfall i 2006. Han er ikke siktet for dette.

- Jeg kan bekrefte at vi ser på et dødsfall fra 2006, hvor en av de siktede var til stede. Vi etterforsker nå denne saken, sa politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet i mai i år.

Som i Simmons-saken var 35-åringen til stede i forkant da en 26 år gammel mann fra Bergen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo i slutten av august 2006.

SIKTET: Den drapssiktede 35-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner.
SIKTET: Den drapssiktede 35-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner. Vis mer

Saken i 2006 ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall, men henlagt uten at noen ble siktet. Siden den gang har etterforskningen ligget på is, før politiet begynte å se på saken på nytt. Den nå 35 år gamle mannen hadde den gang status som vitne. Det har han fortsatt.

- Han ble den gang avhørt som vitne, fordi han var til stede. Da han ble pågrepet i mars i år fortalte han selv i avhør om episoden, og han sier at han ikke hadde overhode ikke hadde noe med at han døde å gjøre, sa hans forsvarer Benedict de Vibe til Dagbladet i mai.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram