Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktede nektet avhør i et halvt år. Så ble hun taletrengt

Per Gunnar Asheims drapssiktede kone hadde mye på hjertet da hun ble siktet for trakassering.

FUNNET DREPT: Frontlinedirektør Per Gunnar Asheim ble 27. mars i fjor funnet drept i denne utbrente bilen, som tihørte hans kone. Kona er siktet for drapet. Foto: NRK
FUNNET DREPT: Frontlinedirektør Per Gunnar Asheim ble 27. mars i fjor funnet drept i denne utbrente bilen, som tihørte hans kone. Kona er siktet for drapet. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et halvt år nektet den drapssiktede kona (52) til Frontline-direktør Per Gunnar Asheim (57) å la seg politiavhøre. Men med en ny siktelse mot seg, for å ha trakassert ektemannen og motarbeidet rettsvesenet, har hun nå fått lyst til å snakke.

- Det har vært flere avhør, på hennes initiativ. Det er i særlig grad den nye siktelsen hun har ønsket å kommentere, sier kvinnens forsvarer Hilde Marie Ims i advokatfirmaet Furuholmen til Dagbladet.

Nektet Grunnen til at kona lenge nektet politiavhør, var blant annet at hun mente etterforskningen var forutinntatt. I januar i år lot hun seg avhøre i Drammen tingrett, under forutsetning av at det var representanter for retten til stede.

Hun hadde da fått en ny siktelse mot seg.

Da de fire dagene med rettslige avhør var over, hadde både politiet og den siktede mer på hjertet.

- Vi ble ikke ferdige, sier politiadvokat Vibeke Martins til Dagbladet.

Dermed fortsatte avhørene, denne gangen som ordinære politiavhør.

Fikk innsyn - Siktelsen mot henne ble utvidet, og avhørene har først og fremst gått på de nye forholdene, sier Vibeke Martins.

Hilde Marie Ims vil ikke gå inn på innholdet i de nye avhørene, utover at kvinnen ikke erkjenner noen straffeskyld. Hun forteller likevel at kvinnen den siste tiden har fått tilgang på en del av etterforskningsmaterialet.

- Det er ting hun har bedt om innsyn i lenge, og som det først har vært gitt innsyn i nå, sier Ims. Disse opplysningene har kvinnen ønsket å kommentere, sier Ims.

Ønsket lenge Det gjenstår fortsatt etterforskning av drapet på Per Gunnar Asheim, som den 27. mars i fjor ble funnet død i konas utbrente BMW kabriolet. Politiadvokat Vibeke Martins er fornøyd med at det nå er bedre dialog med den siktede kvinnen.

- Vi synes det er fint at hun vil snakke med oss. Det er det vi har ønsket lenge, å komme i dialog med henne, sier hun til Dagbladet.

- Hun er siktet for å ha motarbeidet rettsvesenet. Opplever dere henne som mer samarbeidsvillig nå?

- Hun vil jo snakke med oss, og der er jo en form for samarbeidsvilje, sier Vibeke Martins.

Hele Norges coronakart