Drapssiktede Stein Dokset (49) fikk besøk av kjæresten i fengselet

Han risikerer livstid i fengsel for drapet på sin ekskjæreste.

RISIKERER LIVSTIDSSTRAFF: Stein Håvard Dokset (49) sitter varetektsfengslet på Phuket, siktet for forsettlig drap på kjæresten Rungnapa «June» Ratchasombut. Blir han funnet skyldig, risikerer han livstidsstraff. I tillegg har han gående en svindelsak mot seg i thailandsk rett. Foto: Lars Göran Dikander
RISIKERER LIVSTIDSSTRAFF: Stein Håvard Dokset (49) sitter varetektsfengslet på Phuket, siktet for forsettlig drap på kjæresten Rungnapa «June» Ratchasombut. Blir han funnet skyldig, risikerer han livstidsstraff. I tillegg har han gående en svindelsak mot seg i thailandsk rett. Foto: Lars Göran DikanderVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PHUKET/OSLO (Dagbladet): Tirsdag fikk Stein Dokset, som er siktet for drapet på sin ekskjæreste, sitt første besøk i provinsfengslet i Phuket City.

En fengselsbetjent kom til Dagbladet i fengslets venterom tidlig tirsdag morgen lokal tid og overrakte et kort notat fra Dokset.

- Jeg får bare ta i mot ett besøk i dag, da må jeg velge min venninne, skriver Dokset på en lapp til Dagbladet.

- Har det bra Fengselsbetjenten sa at Dokset etter forholdene har det bra og takler sin nye tilværelse så godt han kan etter at han ble overført dit seint fredag ettermiddag.

Venninnen han fikk besøk av i dag har i rundt seks måneder bodd sammen med Dokset i hans luksusvilla i Kata, helt uvitende om at liket til ekskjæresten «June» lå i en søppeldunk i et avlåst baderom.

Etter kjæresten flyttet inn for seks måneder siden, sluttet Dokset å flytte liket rundt fra rom til rom, slik han fortalte Dagbladet at han pleide å gjøre.

Forrige møte Samboeren strigråt da hun torsdag morgen i forrige uke for første gang møtte Dokset på cella hans på Chalong politistasjon. Dagbladet overvar den seansen der de sto på hver sin side av gitteret.

LAPPEN: På søknaden om å få besøke Stein Dokset fikk Dagbladet dette svaret fra den siktede nordmannen. Foto: Harald Henschien/Dagbladet
LAPPEN: På søknaden om å få besøke Stein Dokset fikk Dagbladet dette svaret fra den siktede nordmannen. Foto: Harald Henschien/Dagbladet Vis mer

Bare timer før han ble overført til provinsfengslet, overleverte hun ham nye klær og sko for bruk i retten.

Disse klærne får han ikke bruk for i i fengslet, der er antrekket fengslets falmede t-skjorte, slitte shorts og sandaler.

Konsulatet En assistent på Det Norske Konsulatet i Phuket City, Sornopornwam Srikram, er assistent for konsulen som er på reise og kommer tilbake om en ukes tid.

Hun sier de var i fengslet rett etter overføringen for å forsikre at nordmannen fikk korrekt behandling.

Fengslet forklarte at konsulatet bare kan besøke 49-åringen i besøkstiden og på samme måte som eventuelt andre besøkende. Og at Dokset bare får ha ett besøk tirsdager og ett torsdager.

- Dokset vet at vi gjør alt vi kan for å bistå han, sier konsulens assistent.

Klaget over smerter i kroppen Da Dagbladet møtte Dokset i cella på politistasjonen, sa han at han bare sov sammenhengende i en halvtimes tid. Så måtte han reise seg for strekke på kroppen.

I fengslet han sitter nå er cellene fulle av fanger som ligger tett i tett. Bare et tynt liggeunderlagt skiller dem fra steingolvet.

Blir han dømt når saken kommer opp for retten, risikerer han livstidsstraff.

Asker-mannen, som utvandret til Thailand i 2006, har innrømmet å ha vært delaktig i kjærestens død, men hevder han ikke hadde til hensikt å drepe trebarnsmoren, som han drev en eiendomsutviklingsgeskjeft sammen med.

Politiet tror nettopp det felles foretaket kan være bakgrunn for drapet; siden utlendinger ikke får eie tomter i Thailand, var kjæresten formelt eier av alle eiendommene paret utviklet og videresolgte - inkludert huset 49-åringen bor i.

Anklaget for svindel I tillegg til drapssaken har nordmannen også en pågående svindelsak han må svare for; en svenske anklager ham for å ha underslått 800 000 baht (ca. 150 000 kroner), som han ble betrodd for å oppbevare i safen i luksushjemmet.

Dokset nekter for at han noen gang har mottatt penger fra svensken, som anmeldte ham kort tid etter at kjæresten forsvant. 49-åringen var i retten dagen da politiet slo til mot boligen hans i strandbyen Kata, og de rundt 20 tjenestemennene måtte bryte seg gjennom døra.

FENGSELET: Bak disse murene sitter Stein Dokset. Foto: Harald Henschien/Dagbladet
FENGSELET: Bak disse murene sitter Stein Dokset. Foto: Harald Henschien/Dagbladet Vis mer

Den drapssiktede Asker-mannen er ikke tidligere straffet i Norge.

EKSKJÆRESTEN: Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet av familien i juli 2009. Etter at thailandsk politi denne uka fant likrester i Doksets hjem, er han siktet for å ha drept henne, for så å ha skjult liket hjemme i to og et halvt år. Foto: PRIVAT
EKSKJÆRESTEN: Rungnapa «June» Ratchasombut ble meldt savnet av familien i juli 2009. Etter at thailandsk politi denne uka fant likrester i Doksets hjem, er han siktet for å ha drept henne, for så å ha skjult liket hjemme i to og et halvt år. Foto: PRIVAT Vis mer