Drapssiktede tenåringer sett i Kemi i Finland

De to kameratene på 17 og 18 år som er ettersøkt av politiet etter at 52 år gamle Bernt Alfred Lillebo ble funnet skutt på Reinøya i Porsanger i Finnmark, er observert i Kemi i Finland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Begge guttene er siktet for forsettlig drap, men var ifølge politiet fortsatt på frifot torsdag. Politiet har nå valgt å gå ut til mediene med navn, beskrivelse og bilde av de ettersøkte. Samtidig er de interessert i tips om kjøretøyet de to stakk av i, en burgunderrød Toyota Corolla 1982-modell med falsk registreringsnummer KF 15290. Etter det politiet vet, har de to kontakter i Oslo og Tromsø.

Politiet mener at Lillebo døde torsdag eller fredag forrige uke, men han ble først funnet tirsdag. Den døde obduseres ved Regionsykehuset i Tromsø torsdag.

De to ettersøkte er Lillebos 17 år gamle sønn og en 18 år gammel kamerat.

Stjal skilter

Onsdag forrige uke dro Lillebo og de to guttene med båt til Reinøya for fiske laks. De tre ble sett ved 52-åringens fritidsbolig på Reinøya dagen etter.

Senere har de to guttene tatt seg inn til Børselv med avdødes båt. Der skal de ha stjålet skiltene fra Lillebos varebil og montert dem på en burgunderrød uregistrert Toyota som sønnen disponerer. Vitner så dem da de kjørte bort.

-Vi vet konkret at de to har vært på Reinøya og at de har forsvunnet på en spesiell måte. De har blant annet skrudd av skiltene på avdødes bil og over på sin egen. Disse opplysningene til sammen ligger til grunn for siktelsen, sier Landfald.

Drapsvåpen?

Politiet fant onsdag det som kan være et drapsvåpen.

-Jeg kan bekrefte at vi har funnet et våpen der ute som selvfølgelig vil bli undersøkt, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politidistrikt til NTB.

Politiet understreker at guttene bare er siktet og fortsatt kan bli sjekket ut av saken. Ingen av dem skal tidligere være straffedømt.(NTB)