Drapssiktede ungdommer fortsatt på rømmen

De to ungguttene som er siktet for drapet på Bernt Alfred Lillebo (52) er fortsatt på rømmen. Politiet har få spor å gå etter i jakten på tenåringene, og ber publikum om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi vet ikke hvor de er, hvilken reiserute de har tatt, eller hvor de skal, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald ved politiet i Vest-Finnmark til Dagbladet.no.

- Vi har opplysninger som tilsier at de var i Kemi i Nord-Finland på lørdag, sier politibetjenten, som nå er på plass i Lakselv for å lede etterforskningen og jakten på Lillebos sønn (17) og hans kamerat (18). Foreløpig er politiets holdepunkter få.Men politiet er svært sparsommelige med opplysninger knyttet til etterforskningen. De understreker at de holder alle muligheter åpne.

Etterlyst i hele Norden

- Vi ber alle om å være oppmerksomme. Ikke bare i de nordligste delene av Norden, men også sørover her hjemme og i Sverige og Finland, sier Landfald.Guttene kjørte en rød eller burgunderrød Toyota Corolla 1982-modell med registreringsnummer KF 15290 da de i all hast forsvant fra tettstedet Børselv i Finnmark. Ingen av de to skal ha sertifikat, og de kan ha skiftet bil underveis.Landfald vil ikke si om guttene har med seg pass. Hun vil heller ikke si noe om hvor mye penger de har. Politi og tollvesen i hele Norden leter etter guttene.

Vurderer etterlysning

- Vi har ikke satt inn spesielle tiltak ved flyplassene. Men alle grenseoverganger er varslet, sier politiinspektøren.Politiet vurderer fortløpende om guttene skal etterlyses med navn og bilde. Sålangt mener de bruk av politiets kanaler er tilstrekkelig.- De to har strengt tatt ikke vært etterlyst i mer enn to døgn. Derfor avventer vi en eventuell etterlysning gjennom media, sier Landfald.Den siste sikre observasjonen av tenåringene ble gjort lørdag i hjembygda Børselv. Vitner oppfattet at de virket mer travle enn vanlig. Først mandag ble forsvinningen deres koblet til en kriminell handling.