Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapssiktede Vestfold-menn tilhører fryktet hip hop-miljø

Politiet advarte mot miljøet i juni.

ÅSTEDSGRANSKNING: Kripos jobber på åstedet for drapet på Holms motell. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
ÅSTEDSGRANSKNING: Kripos jobber på åstedet for drapet på Holms motell. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK/OSLO (Dagbladet): To menn og en kvinne er siktet etter at en 35-åring ble skutt og dreptHolms motell i natt.

Dagbladet får opplyst at begge de to siktede mennene tilhørte et miljø som politiet tidligere har advart mot i lokalpressen.

På sine Facebook-sider poserer de to i hettegensere med symboler fra ungdomsmiljøet påskrevet, og med tatoveringer som indikerte tilknytning til miljøet.

- Godt organisert - Vi så dem allerede i 2008. Da var flere av dem bare 15—16 år gamle, og de var i et svært godt organisert miljø som allerede var straffet for svært alvorlig kriminalitet, sa et politivitne under en rettssak i Sandefjord i juni.

Ifølge Sandefjords blad sa politivitnet at ungdomsmiljøet er det mest urovekkende han har sett i Sandefjord de siste 15 årene.

- De er dømt for væpnet ran, alvorlige narkotikaforbrytelser og våpenbesittelse — og det i flere norske byer. Miljøet har hardnet til de siste par årene, sa politimannen - som da ikke kommenterte konkrete enkeltpersoner.

En av de to nå drapssiktede mennene, en 20-åring fra Sandefjord, avviste politiets uttalelser om ungdomsmiljøet på sin Facebook-side etter oppslaget i lokalavisa: «Politiet kaller oss for (...)organiserte kriminelle. (...) Vi lager musikk (...)», skrev han etter medieoppslaget.

Nekter straffskyld - Jeg har hatt en samtale med ham og han har vært i avhør, og erkjenner ikke straffskyld, sier advokat Jon Anders Hasle ved Advokathuset Tønsberg til Dagbladet, som representerer 20-åringen.

- Han tar siktelsen med fatning, men å kommentere videre vil være helt feil i forhold til etterforskningen. Det er mye som ikke er avklart, sier advokat Jon Anders Hasle.

Advokat Jonny Sveen, som representerer en 20-åring fra Larvik som også er siktet i saken, sier det er for tidlig å kommentere saken.

- Jeg orienterer meg i saken nå, og kan ikke gi kommentarer ennå, sier Sveen til Dagbladet.

Tidligere dømt Skytingen fant sted på Holms Motell, som ligger rett nord for Larvik sentrum, og det var en beboer på stedet som meldte fra. Vitner forsøkte å ta hånd om den sårede mannen, men livet hans sto ikke til å redde, og han ble erklært død på stedet.

- To menn ble pågrepet ved halv fem-tiden i natt, sier stasjonssjef Magnar Pedersen ved Larvik politistasjon til NTB.

De er tidligere dømt for flere volds- og vinningsforbrytelser. Også den drepte mannen er domfelt tidligere, først og fremst for vinningsforbrytelser.

- Det er også snakk om noen narkotikatilfeller, utdyper Pedersen, men han kan ikke si om det er funnet narkotika på åstedet. Den tredje pågrepne er en kvinne som var sammen med de to mennene da de ble pågrepet.

- Alle er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, sier stasjonssjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media