FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen
FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

Drapssiktedes forsvarer: - Han forsøkte på ulike måter å gjenopplive ham

Politiet mener Paul Simmons ble drept på hotell i Oslo i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mener musikeren Paul Simmons (25) fra Lillestrøm ble drept på et hotellrom i Oslo 7. februar i år.

Det ble først kjent i forrige uke at Simmons kan ha blitt drept. Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept.

To menn (32 og 34) er siktet i saken. 34-åringen skal ha vært sammen med Simmons på hotellrommet 7. februar, på det som beskrives som en fest.

- Forsøkte gjenoppliving
Kretsen rundt Simmons skal ha blitt fortalt at den nå 34-åringen fant Simmons livløs på rommet etter at han kom ut fra dusjen.

- Min klient sier at han fant ham livløs, og at han ringte etter ambulanse og at han forsøkte på ulike måter å gjenopplive ham, sier advokat Benedict de Vibe som forsvarer 34-åringen.

Han ønsker ikke å kommentere saken utover det.

Simmons ble kjørt til Ullevål sykehus i Oslo, men døde etter to dager.

MUSIKER: Paul Simmons var en lovende musiker. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
MUSIKER: Paul Simmons var en lovende musiker. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

Bistandsadvokat Gunhild Lærum sier familien er i dyp sorg.

- De har tillit til politiets arbeid, og at de gjør det de kan for å finne ut hva som har skjedd, sier Lærum til Dagbladet.

Simmons var bosatt på Lillestrøm, og var en profilert musiker lokalt. Da Romerikes Blad omtalte dødsfallet, skrev avisa at han var i ferd med å befeste sin posisjon som musiker.

De siktede er bedrageridømt De to siktede mennene nekter begge straffskyld. De er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier.

Det er foreløpig uklart hva politiet mener er motivet for drapet. Dagbladet får opplyst at avdøde kan ha blitt lurt av en eller begge de siktede til å investere penger i et selskap de var involvert i.

8. januar i år ble de to mennene, som blir beskrevet som venner, dømt i Oslo tingrett for omfattende bedragerier. 34-åringen ble dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel. Begge anket dommen, og den er ikke rettskraftig.

SIKTET: 32-åringen nekter straffskyld.
SIKTET: 32-åringen nekter straffskyld. Vis mer

Den 34 år gamle mannen har økonomiutdanning, men oppga i retten i januar å være arbeidsledig. I 2011 ble han dømt for grovt bedrageri og han er er tidligere bøtelagt etter narkotikalovgivningen.

32-åringen oppga i retten også å være arbeidsledig. I tillegg til dommen i januar har han siden milleniumsskiftet blitt domfelt 13 ganger for grovt bedrageri og grovt tyveri. Mannen er også dømt for vold og trusler mot tidligere kjærester.

Politiet holdt lokk på etterforskningen i omtrent en måned, og avslørte ikke at de etterforsket et drap før de to mennene ble framstilt for varetektsfengsling.

- Vi jobber hardt med saken. Det er en veldig spesiell sak, og det blir en omfattende etterforskning, sier politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

SIKTET: 34-åringen nekter straffskyld.
SIKTET: 34-åringen nekter straffskyld. Vis mer