FUNNET DREPT FREDAG KVELD: Politiets teknikere jobber på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble funnet drept sent fredag kveld. 
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
FUNNET DREPT FREDAG KVELD: Politiets teknikere jobber på Hånes i Kristiansand der en mann i 60 årene ble funnet drept sent fredag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Drapssiktedes forsvarer: - Tror han blir sjekket ut av denne saken om kort tid

Sønnen nekter befatning med farens drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann og en kvinne er siktet etter at en mann i 60-årene ble funnet drept i en leilighet i bydelen Hånes i Kristiansand.

Det er den dreptes kone og sønn som er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

Forsvarer for den drapssiktede sønnen Knut Henning Larsen sier hans klient avviser en hver skyld i saken.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for noen verdens ting. Han har gitt en detaljert forklaring om hva han har gjort og hvor han var hele den fredagen, som er den aktuelle dagen. Jeg håper og tror at han sjekkes ut av saken i løpet av kort tid. Det bevismessige grunnlaget er slik at jeg tenker han blir sjekket ut snart, sier Larsen til Dagbladet.

- Gjør opp status i morgen Politiet vil ikke kommentere dette i dag.

- Vi har ingen opplysninger å komme med nå. Når det gjelder eventuell framstilling for varetekt, så gjør vi opp status på det i morgen, sier operasjonsleder Sverre Birkeland i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Kvinnens forsvarer Christian Faye Ree, har ikke svart på Dagbladets henvendelser i dag.

Kvinnen erkjenner ikke straffskyld.

- Hun svarer på politiets spørsmål. Utover det har jeg ingen kommentar, sa Christian Faye Ree, til NTB i går. 

Var i nærheten Det var klokka 2307 fredag kveld at politiet rykket ut til leiligheten.

Like over midnatt bekreftet politiet at de antok at det kunne ligge noe kriminelt bak dødsfallet. Ifølge politiet var det flere personer i leiligheten da de kom fram til stedet. Det er foreløpig uvisst hvor mange som var til stede.

- De to siktede befant seg i nærheten av leiligheten da politiet kom til stedet, og de ble derfor tatt med til politistasjonen der de etter hvert ble siktet for drap eller medvirkning til drap, sier Kaddeberg Skaar. Verken den drepte eller de to siktede er kjent av politiet fra før.

Mannen som ble funnet død var a viransk opprinnelse, men hadde bodd i området i mange år.

- Hørte banking Politiet sier de er kjent med at naboer skal ha hørt banking fra den aktuelle leiligheten fredag kveld.

- Vi har foretatt flere avhør gjennom natten og formiddagen. Det er også gjennomført flere ransakinger i løpet av natten, og dette vil vi fortsette med utover dagen, sier Kaddeberg Skaar.

Politiet vil ikke si noe om hvordan mannen ble drept, eller si noe om drapsvåpenet. Ifølge Fædrelandsvennen skal mannen ha hatt synlige skader på kroppen.

-SYNLIGE SKADER:   Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand. Den drepte skal ha hatt synlige skader.  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
-SYNLIGE SKADER: Politiets teknikere jobber på åstedet på Hånes i Kristiansand. Den drepte skal ha hatt synlige skader. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer