Drapssiktelse for tråkkemaskinfører

Føreren av tråkkemaskinen på Bjorli er siktet for uaktsomt drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no og NTB:) Fire år gamle Rebekka Svoren Osborg fra Ulstein på Sunnmøre omkom da hun ble påkjørt av en tråkkemaskin som rygget over henne i slalåmbåkken påskeaften.

Hennes far forsøkte å komme jenta til unnsetning, og ble alvorlig skadd i ulykken. Han ligger fortsatt på sykehus i Ålesund.

Politiet besluttet tirsdag ettermiddag å ta ut siktelse mot føreren av tråkkemaskinen (31). Ifølge TV 2 blir han siktet for uaktsomt drap og uaktsom legemsbeskadigelse med motorvogn.

- Han burde enten hatt med seg en person bak, eller forvisset seg om at det ikke var personer bak, på eget initiativ, sier politiadvokat Hans Petter Ommedal til TV 2.

Det er ikke mistanke om at han var påvirket av alkohol, og det er derfor ikke tatt blodprøve av mannen.

Uaktsomt drap har en strafferamme på tre års fengsel - eller seks dersom det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter. Ved særdeles formildende omstendigheter kan overtredelser straffes med bøter.

DRAPSTILTALE: Politiet besluttet tirsdag å ta ut draptsiltale mot tråkkemaskinføreren som rygget på en fireåring og hennes far i slalåmbakken på Bjorli påskeaften.