Drapssiktelse henlagt

BERGEN (Dagbladet): Statsadvokaten har henlagt drapssiktelsen mot de to 18-åringene som er blitt etterforsket for å ha tatt livet at Arve Beheim Karlsen (17) i Sogndal natt til 24. april i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne saken ble av flere omtalt som et rasistisk motivert drap, men førstestatsadvokat Jan Hoel i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal har ikke funnet bevist at de to 18-åringene har forårsaket at den indiskfødte gutten døde.

Det er likevel tatt ut tiltalebeslutninger mot de to 18-åringene, men de er blitt redusert til å dreie seg om drapstrusler.

- Lettet

- Vår klient er svært lettet og glad. Det er stor forskjell på drap og trusler, men han stiller seg helt uforstående til at han er blitt tiltalt for trusler. Han har aldri erkjent å ha framsatt trusler mot Arve Beheim Karlsen, sier advokat Steinar Thomassen i advokatfirmaet Storberget.

Arve Beheim Karlsen ble funnet død i Sogndalselva 26. april i fjor, to dager etter at han sist ble sett løpende foran de to 18-åringene over brua. Vitner så at de to 18-åringene fulgte etter ham til et sted under brua. De kom snart opp igjen, men Arve Beheim Karlsen ble savnet.

Vitner

Advokat Tor Erling Staff var ikke tilgjengelig for kommentar i går, men han har tidligere sagt til Dagbladet at vitneforklaringer i saken styrket 18-åringenes sak. Vitnene skal ha forklart at de to var vekke i så kort tid under brua at de umulig kunne ha klart å dytte eller kaste den unge gutten ut i elva.

Den ene 18-åringen har erkjent å ha utøvd vold mot en drosjesjåfør i Naustdal for to uker siden. Det forholdet kan komme til å bli behandlet samtidig med straffesaken om trusler.

Saken er foreløpig ikke berammet.

TRAGEDIE: Indiskfødte Arve Beheim Karlsen ble funnet død i Sogndalselva i april i fjor, men ingen så hvordan han havnet i elva.