Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Drapssiktelsen mot politimannen ikke svekket

Politiet: - Ingen andre som kranglet på brua.

 SISTE FERD:  Et overvåkningskamera fanget opp den omkomne Linn Madelen Bråthen og den drapssiktede politimannen til fots opp på Breviksbrua etter de to hadde vært på fest på Stathelle tidligere på kvelden sammen med Linns kjæreste og bror.
SISTE FERD: Et overvåkningskamera fanget opp den omkomne Linn Madelen Bråthen og den drapssiktede politimannen til fots opp på Breviksbrua etter de to hadde vært på fest på Stathelle tidligere på kvelden sammen med Linns kjæreste og bror. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Politiet kommer ikke til å begjære den drapssiktede politimannen fra Telemark for en ny periode.

Dermed blir han løslatt fra Berg fengsel fredag, når den første fire ukers-perioden er over.

- Det er ikke fare for at at han kan forspille bevis eller påvirke vitner. Dermed er det ikke lenger vilkår for fengsling, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

Politimannens forsvarer, advokat Arne Lie i Tønsberg, fortalte sin klient i dag at han blir løslatt i slutten av uka.

- Han har det mye bedre i dag enn i går, for å si det på den måten, sier forsvareren, advokat Arne Lie i Tønsberg, til Dagbladet.

Forsvarer: - Blir frafalt Og han legger til:

- Jeg er også sikker på at siktelsen blir frafalt og at han dermed ikke blir siktet for drap og blir en fri mann igjen.

 DRAPSSIKTELSEN IKKE SVEKKET:  Løslatelse fra varetekt til tross:  olitiadvokat Lise Dalhaug understreker at drapssiktelsen mot politimannen ikke er svekket. Foto: Per Flåthe/Dagbladet.
DRAPSSIKTELSEN IKKE SVEKKET: Løslatelse fra varetekt til tross: olitiadvokat Lise Dalhaug understreker at drapssiktelsen mot politimannen ikke er svekket. Foto: Per Flåthe/Dagbladet. Vis mer

- Hva har skjedd i løpet av de fire ukene i varetekt som gjør deg sikker på det ?

- Rett og slett fordi det ikke har kommet noen nye momenter i saken som rokker ved det han har forklart etter at ble siktet forsettlig drap. Han var vitne til at hun tok sitt eget liv, sier advokat Arne Lie til Dagbladet.

Politimannen er bare avhørt en gang etter tingrettens kjennelse om varetektsfengsling.

- Det var et langt og grundig avhør, der jeg var tilstede. Det var en gjennomgang av alt som har kommet fram i saken, sier Lie.

Han regner med at politimannen fortsatt vil være suspendert fra jobben inntil etterforskningen er avsluttet.

Politiet: - Siktelsen ikke svekket Politiadvokat Dalhaug har en helt annen konklusjon i forhold til drapssiktelsen.

- Rundt 100 vitner er avhørt, og det har bidratt til at mannens forklaring er svekket, sier politiadvokaten til Dagbladet.

 - BLIR FRAFALT:  Forsvarer Arne Lie er sikker på at drapssiktelsen mot politimannen i Telemark blir frafalt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet.
- BLIR FRAFALT: Forsvarer Arne Lie er sikker på at drapssiktelsen mot politimannen i Telemark blir frafalt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet. Vis mer

- Det gjenstår fremdeles noen, men vi mener at han ikke kan påvirke disse. Vi har også kontroll på alle elektroniske spor, og vi arbeider mot at etterforskningen vil være ferdig innen fire til åtte uker, sier hun.

Hun understreker at siktelsen mot mannen ikke er svekket, og skjønner at folk kan reagere på løslatelse av en mann politiet mener har drept en kvinne med forsett.

- Jeg kan forstå at noen kan reagere på at mannen løslates, men vi må forholde oss til regelverket og varetekt skal ikke være et surrogat for soning av en dom som faller seinere, sier Dalhaug.

- Ingen andre kranglet Politimannen har ment at det må ha vært noen andre som skrek etter hjelp natt til 3. august da Linn Madelen Bråthen døde.

- Vi har avhørt så godt som alle som var i området, og ingen andre har sagt at de kranglet eller noe liknende. Det er derimot noen som har forklart at de har hørt noe fra broen som minner om en kvinne i nød og som roper etter hjelp, sier politiadvokat Dalhaug til Dagbladet.

 FUNNET DØD I SJØEN:  Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død ved Sandøya på formiddagen lørdag 3. august etter at hun sist ble sett på vei over Breviksbrua sammen med den siktede politimannen etter klokka 03. Foto: Privat.
FUNNET DØD I SJØEN: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død ved Sandøya på formiddagen lørdag 3. august etter at hun sist ble sett på vei over Breviksbrua sammen med den siktede politimannen etter klokka 03. Foto: Privat. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling