Drapssiktet: - Jeg ble mishandlet to ganger

Den drapssiktede (31) forklarer at han ble mishandlet to ganger før de fatale skuddene falt utenfor bygården på Oslos vestkant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede har gått med på fire ukers varetekt etter drapet på William Ellingsen (28).

Drapssiktede, som var en kjenning av offeret, var i går i et flere timers langt videoavhør på politihuset. Dagbladet kjenner detaljer i politiforklaringen, og at 31-åringen har forklart han ble grovt mishandlet to ganger før drapet.

William Ellingsen var på fest på Skillebekk på Oslos vestkant natt til søndag. Over ti personer var til stede i leiligheten. Laget var en bursdagsfest for kjente torpedoer, og en farvelfest for en kjent kriminell som skulle inn til soning.

Kilder sier at det utpå natta oppsto en krangel mellom minst tre personer. Den siktede sier han ble skamslått av to kjente kriminelle.

Ellingsen prøvde å mekle.

31-åringen sier at han forlot festen, men kom tilbake for å skvære opp, fordi han var redd for de to som var toneangivende i mishandlingen.

Han forklarer at han da fikk juling for andre gang, og at han da prøvde å forlate stedet.

- Idet jeg går fra stedet, trekker jeg våpen. Jeg glir og holder på å falle. Da går det av flere skudd, hevder 31-åringen.

31-åringen hevder han skulle skyte skremmeskudd i selvforsvar for å avverge et nytt angrep.

31-åringens forsvarer, Mona Høiness, sier klienten nekter straffskyld: - Min klient har sittet i avhør i hele dag (søndag). Politiet foretar en svært grundig etterforskning, både når det gjelder tragedien og foranledningen. Jeg har blitt enig med politiet om ikke å si noe i saken, sier Mona Høiness.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen vil heller ikke kommentere detaljer i avhøret av 31-åringen.

31-åringens forklaring om slagsmålene blir delvis støttet av andre vitner i saken, men han har ikke klart å gi noen forklaring om motivet bak den angivelige mishandlingen.

- Jeg vet ikke hvorfor de mishandlet meg. Jeg kan ikke forstå motivet, har han forklart.