DRAPSSIKTET: Her er 39-åringen som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, fotografert på gården på Sagelv i juni i år. Torsdag for snart to uker siden ble han pågrepet i forbindelse med Per Vålnes' forsvinning. Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
DRAPSSIKTET: Her er 39-åringen som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, fotografert på gården på Sagelv i juni i år. Torsdag for snart to uker siden ble han pågrepet i forbindelse med Per Vålnes' forsvinning. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Drapssiktet: - Jeg skal gjøre med deg som jeg gjorde med Per Vålnes

Da traktorhandelen skar seg, skal drapssiktede (39) ha truet med å gjøre som han hadde «gjort med Per Vålnes».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NORDLYS): Trusselen skal ha falt en tid etter at Vålnes forsvant sporløst i tidsrommet mellom 27. november og 1. desember i fjor, skriver Nordlys.

Her skal den 39-årige mannen som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette i Vålnes-saken, ha truet en navngitt mann med å gjøre med ham som han hadde «gjort med Per Vålnes».

Etter det Nordlys får opplyst, var bakteppet for trusselen en traktorhandel som skar seg mellom siktede og mannen.

- Ingen kommentar Nordlys vet at politiet er kjent med trusselepisoden, og at den er rullet inn i den pågående drapsetterforskningen. Andreas Nilsen, regionlensmann i Målselv, Bardu og Balsfjord, vil verken bekrefte eller avkrefte dette.

- Av hensyn til etterforskningen har jeg ingen kommentar, sier han til Nordlys.

39-åringen ble pågrepet torsdag for snart to uker siden. Kun kort tid etter at Vålnes forsvant i fjor, flyttet han inn i huset hans på gården på Sagelv i Balsfjord. Her har han siden bodd sammen med Vålnes' tidligere samboer, den drapssiktede kvinnen (40).

En 41-årig mann i parets bekjentskapskrets er også siktet i saken. Samtlige av dem er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker er i full isolasjon.

Fredag løper isolasjonstiden ut, men politiet har langt på vei antydet at det vil bli aktuelt å begjære den forlenget. I mellomtiden fortsetter etterforskningen for fullt.

- Det pågår hele tiden avhør, både av vitner og de tre som er siktet, sier Nilsen.

Taktisk etterforskning I forrige uke avsluttet politiet foreløpig de tekniske undersøkelsene på Sagelv-gården. Foruten å være bopel til både savnede og to av de siktede, var det også her Vålnes' mye omtalte 50-årsfeiring fant sted 26. november i fjor.

Som Nordlys tidligere har omtalt, går en sentral polititeori ut på at han ble drept i tilknytning denne festen — enten natt til 27. november eller kort tid etter.

Gården er ennå ikke frigitt etter politiets undersøkelser, selv om etterforskningsskrittene nå i hovedsak av en taktisk art.

- Vi driver tradisjonelt politiarbeid med hovedfokus på daglige avhør av både vitner og siktede, forteller Nilsen til Nordlys.

Ønsker ennå tips Nordlys er kjent med at politiet har dannet seg et bilde av et mulig motiv i drapssaken. De er likevel interessert i å få flest mulig opplysninger om bevegelsene til både de siktede og Vålnes i tiden rundt forsvinningen, og ber fortsatt eventuelle vitner om å melde seg.

Både 39-åringen og 41-åringen som er siktet i saken, nekter for å ha noe som helst å gjøre med Vålnes' forsvinning.

Tore Pedersen, kvinnens forsvarer, vil ikke kommentere hvordan hans klient stiller seg til skyldspørsmålet.

Selv om de siktede samtykket til varetektsfengsling, er det foreløpig uklart hvordan de vil stille seg til en eventuell begjæring om ytterligere uker i isolasjon.

VIL IKKE KOMMENTERE: Regionslensmann Andreas Nilsen vil ikke kommentere Nordlys' opplysninger om at den siktede 39-åringen skal ha truet et annen på livet og sagt at «Jeg skal gjøre med deg som med Per Vålnes». FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VIL IKKE KOMMENTERE: Regionslensmann Andreas Nilsen vil ikke kommentere Nordlys' opplysninger om at den siktede 39-åringen skal ha truet et annen på livet og sagt at «Jeg skal gjøre med deg som med Per Vålnes». FOTO:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer