Drapssiktet: - Selvforsvar

32-åringen som er siktet for drapet på Frogner lørdag hevder han handlet i selvforsvar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Min klient er stygt maltraktert. Jeg har snakket med ham i kveld og han sier at han handlet i selvforsvar. Han ble truet av en gjeng som var bevæpnet, sier 32-åringens forsvarer Mona Høiness.

Mannen meldte seg selv for politiet lørdag morgen.

32-åringen hadde først status som mistenkt, men ble siktet etter at vi fikk flere opplysninger i saken, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen i Oslo politidistrikt.

Den drepte er tilknyttet et tungt kriminelt miljø i hovedstaden og godt kjent av politiet. Også den siktede skal ha tilknytning til miljøet, men er ifølge politiet ikke så tungt involvert som 29-åringen.

Fest i Gabels gate

Politiet fikk melding om skyting på en adresse på Skillebekk i Oslo klokka 3.37 natt til lørdag. En 29 år gammel mann ble funnet skutt innenfor inngangsdøren i bygningen som ligger på hjørnet av Gabels gate og den lille sideveien Terningbekk på Oslos vestkant. Bygningen er en fireetasjers bygård.

Ifølge politiet var det fest i en av leilighetene i gården. Det var høylytt støy, som endte i skriking og høylytt krangling. Kort tid etter ble det avfyrt flere skudd mot inngangspartiet til leiligheten.

- Etter det vi kan forstå, ble skuddene avfyrt fra utsiden, sier Abrahamsen.

29-åringen fikk så omfattende skader at livet hans ikke sto til å redde.

Ifølge politiet ble offeret skutt med et kraftig håndvåpen, men politiet vet ikke om det ble brukt pistol eller revolver. Hva som har forårsaket krangelen i leiligheten eller hva som er motivet for drapet, er foreløpig uklart.

Oppsøkte politiet

32-åringen meldte seg på Sentrum politistasjon klokka 7.15 lørdag morgen og sa han hadde informasjon om drapet. Politiet endret hans status til siktet på bakgrunn av hva han forklarte til tjenestemennene på sentrum politistasjon da han meldte seg, opplyste Abrahamsen på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo lørdag ettermiddag.

Politioverbetjenten vil av hensyn til etterforskningen ikke gå nærmere inn på hva den siktede har fortalt.

Ifølge advokat Høiness skal 32-åringen i videoavhør søndag.

- Jeg er glad for at han skal i videoavhør. Da vil en få på film hvordan han ser ut. Han er stygt maltraktert, sier Høiness.

Hun sier at hennes klient har forklart at han hadde til hensikt å skyte et skremmeskudd, men at det skiftet retning fordi han ble slått samtidig.

Den siktede vil bli fremstilt for varetektsfengsling mandag. Han er tidligere domfelt, men politiet vil ikke gå ut med hva han er dømt for.

Det er ikke kjent om det var rus inne i bildet da drapet ble begått. Ifølge politiet kjente 32-åringen og offeret hverandre.

Avhører flere

Politiet hadde lørdag ettermiddag avhørt ti vitner og skal avhøre flere.

- Vi har avhørt personer som ble tatt med av politiet fra festen, samt naboer til leiligheten der festen foregikk. Jeg ønsker ikke å si noe om hva de har gitt opplysninger om foreløpig, sier Abrahamsen.

Den drepte vil rutinemessig bli obdusert. Politiet har iverksatt både teknisk og taktisk etterforskning i forbindelse med drapet. Polititjenestemenn foretok lørdag en rundspørring i området der drapet skjedde.

Ifølge politiet er det observert to kjøretøy i nærheten da drapet skjedde, ett av dem en drosje, men politiet vet ikke om det har noe med hendelsen å gjøre. Politiet ber drosjesjåfører og andre som har vært ute og kjørt i tidsrommet rundt drapet om å melde seg hvis de har opplysninger som kan være av interesse. Det samme gjelder privatpersoner.

(NTB)

UNDERSØKER:</B> Kriminalteknikere jobbet i natt med å sikre spor ved drapsstedet i Gabels gate i Oslo.