Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapet i Kristiansand

Drapssiktet 15-åring ga beskjed om at han hadde hodeverk og ikke kunne komme på teaterøving

I dag avhøres han om motiv.

SAUMFARTE ÅSTEDET: Mandag ettermiddag i forrige uke ble Tone Ilebekk (48) og Jacob Abdullahi Hassan (14) funnet knivstukket i skolegården til Wilds Minne skole. I dagene etter saumfarte krimteknikere skolens område og bygninger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
SAUMFARTE ÅSTEDET: Mandag ettermiddag i forrige uke ble Tone Ilebekk (48) og Jacob Abdullahi Hassan (14) funnet knivstukket i skolegården til Wilds Minne skole. I dagene etter saumfarte krimteknikere skolens område og bygninger. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fædrelandsvennen skriver i dag at 15-åringen som er siktet for dobbeltdrapet i Kristiansand, sendte en melding for å gi beskjed om at han ikke kunne komme på teaterøving halvannen time etter dobbeltdrapet på Lund.

Klokka 17.29 sendte han en melding hvor han skrev at han hadde hodeverk og ikke kunne komme, skriver avisa.

- Den som fikk meldingen reagerte ikke på innholdet. Det sto ikke noe der som tydet på at det hadde skjedd noe uvanlig, sier lederen for en avdeling ved et teaterhus i Kristiansand, til Fædrelandsvennen.

Avhør i dag

Agder-politiet opplyser til Dagbladet at 15-åringen skal avhøres i dag.

Politiet opplyste i forrige uke at de ikke hadde snakket med 15-åringen om motivet for drapet, men ifølge Fædrelandsvennen skal politiet ha en anelse om hva motivet skal være.

Innrømmet drapene

15-åringen innrømmet i et vitneavhør kort tid etter drapet at han hadde begått drapene på Tone Ilebekk (48) og Jacob Abdullahi Hassan (14) alene i skolegården til Wilds Minne skole på Lund mandag ettermiddag.

15-åringen og 14-åringen skal ifølge politiet ha vært i samme omgangskrets, og politiet har overvåkningsvideo av at de to tar bussen fra Kristiansand sentrum og til et busstopp like i nærheten av skolen.

Dagbladet har snakket med venner av Hassan som sier at de ikke visste at de to var venner.

Tone Ilebekk hadde ingen tilknytning til de to guttene, og ble et tilfeldig offer for drap da hun prøvde å hjelpe 14 år gamle Hassan. Hun var på tur med hunden Oscar etter å ha vært på jobb i Lund barnehage.

15-åringen sitter nå varetektsfengslet i Bjørgvin fengsel i Bergen, som har en egen ungdomsavdeling.

- Vurderer anmeldelse

Politiet i Kristiansand har fått mye kritikk for at de avhørte 15-åringen uten forsvarer da han innrømmet begge drapene.

NTB skrev lørdag at 15-åringens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, vurderte å anmelde politiet for ulovlig avhør av sin klient. Han mener det var ulovlig å avhøre 15-åringen uten advokat til stede, slik politiet gjorde etter pågripelsen av gutten.

- Det kan være en aktuell problemstilling å melde saken inn for Spesialenheten, men vi vil i første omgang gjennomgå avhøret som ble utført, sa Stallemo til TV 2.

Forsvareren var også oppgitt over at han ikke har fått en DVD med opptak av avhøret fra politiet. Etter planen skulle han nemlig se på opptaket sammen med sin klient lørdag.

Har ikke mottatt anmeldelse

Spesialenheten, ved Liv Øyen, leder for etterforsknignsavdeling Øst-Norge, som også har ansvar for saker tilknyttet Sør-Norge, opplyser til Dagbladet at de ikke etterforsker saken.

- Ut fra den kunnskapen vi har fått om saken fra media, og også det at 15-åringen har en forsvarer som kan ta initiativ til å anmelde forholdet, så ser ikke spesialenheten per i dag at det er grunn for oss å iverksette etterforskning , sier Øyen til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!