Drapssiktet 15-åring varetektsfengslet i åtte uker

PORSGRUNN (NTB): Den 15 år gamle gutten som har tilstått å stå bak knivstikkingen som førte til at Espen Andre Flønes (17) fra Porsgrunn mistet livet lørdag, er varetektsfengslet i åtte uker. Han er siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter egen begjæring ble 15-åringen fengslet fram til 27. april av Skien og Porsgrunn forhørsrett i dag. Det var enighet mellom politiet og guttens bistandsadvokat Geirr Frønes om at han skulle fengsles.

- Så snart som mulig, forhåpentligvis i løpet av dagen, skal han settes under barnevernets oppsyn på en egnet institusjon, sier politiadjutant Odd Kostveit ved Bamble lensmannskontor til NTB.

Inntil i dag hadde 15-åringen, som fyller 16 år i mars, sittet i varetekt under kontinuerlig oppsyn ved Porsgrunn politistasjon.

Privatfest

Knivstikkingen skjedde under en privatfest i en enebolig i Langesund i Telemark lørdag kveld, der i overkant av 20 ungdommer mellom 14-18 år var til stede.

- Så langt har vi ikke kunnet avdekke at det var noen direkte vitner til hendelsen. De ti mest sentrale vitnene er avhørt, og vi skal avhøre alle ungdommene, sier Kostveit til NTB.

Ifølge Kostveit har 15-åringen forsøkt å forklare hvor han kastet fra seg kniven. Det har blitt søkt med hunder i det aktuelle området, men kniven er ikke funnet ennå.

I overkroppen

Kostveit opplyser at offeret ble stukket i overkroppen, men han vil ikke si om det dreier seg om ett eller flere stikk. Han sier også at 15-åringen er kjent av politiet fra før, og bekrefter at politiet har grunn til å tro at han var påvirket av alkohol da knivstikkingen skjedde.

Den siktede og offeret skal ikke ha vært nære venner. Vitner har forklart pressen at knivstikkingen skjedde etter et sjalusidrama om ei jente, men Kostveit sier at politiet ikke er ferdige med å kartlegge motivet.