ETTERFORSKER: Etterforskningen har pågått siden den 31. oktober, men politiet ønsker, av hensyn til etterforskningen, ikke å gå nærmere inn på utviklingen og detaljer rundt deres funn. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpix
ETTERFORSKER: Etterforskningen har pågått siden den 31. oktober, men politiet ønsker, av hensyn til etterforskningen, ikke å gå nærmere inn på utviklingen og detaljer rundt deres funn. Foto: Bård Bårdløkken / NTB scanpixVis mer

Vinstra-drapet:

Drapssiktet 16-åring ikke konfrontert i avhør

Det gjenstår fremdeles flere avhør av vitner, og analyse av innsamlet informasjon, opplyser politiet.

Den 16 år gamle gutten som er siktet for drap på en jevngammel jente på Vinstra forrige onsdag avga sist uke sin frie forklaring.

- Videre, og konfronterende avhør, vil bli gjennomført når etterforskningens gang krever dette for videre fremdrift, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad til Dagbladet mandag.

- INGEN ANDRE MISTENKTE: Politiet på Vinstra holdt pressekonferanse etter drapet på en 16 år gammel jente. Video: Andreas Lekang Vis mer

Samtykket til fengsling

Gutten ble pågrepet på åstedet i et boligområde på Vinstra bare minutter etter drapet, og ble forrige uke varetektsfengslet for to uker i delvis isolasjon, en beslutning han samtykket i.

16-åringen ble først lagt inn på sykehus på Lillehammer på grunn av ikke spesifiserte skader han, ifølge sin forsvarer, pådro seg under hendelsen han var innblandet i onsdag. Torsdag kveld ble han fraktet til en tilrettelagt barnevernsinstitusjon på ukjent sted, hvor han skal oppholde seg den nærmeste tida.

Etterforskningen har pågått siden den 31. oktober, men politiet ønsker, av hensyn til etterforskningen, ikke å gå nærmere inn på utviklingen og detaljer rundt deres funn.

Samme skole

Politiet ønsker heller ikke å kommentere de involvertes relasjon utover hva som ble fortalt på pressekonferansen fredag 2. november: Avdøde og siktede er begge 16 år og fra samme bygd. De gikk som kjent på samme videregående skole.

- Siktede blir nå ivaretatt på en forsvarlig måte på en institusjon som er egnet for å håndtere unge i siktedes situasjon, sier politiadvokat Grimstad.

- Det gjenstår fremdeles flere avhør av vitner, og analyse av innsamlet informasjon, uten at politiet ønsker å utdype dette nærmere, sier politiadvokaten.

Obduksjonsrapport

Hun forteller at det ble rutinemessig foretatt en obduksjon av avdøde, men ønsker ikke å gå inn på utviklingen og detaljer rundt funn, av hensyn til etterforskningen.

Advokat for den siktede, Lorentz Stavrum har så langt i dag ikke vært tilgjengelig.

Forrige uke fortalte han Dagbladet at en rekke formelle skritt må tas før han kan bli formelt avhørt.

- Mange ting må klareres før han kan delta i et ordentlig, grundig avhør. Ikke minst skal han til medisinsk undersøkelse for å avklare hans helsemessige tilstand, sier Stavrum.

Dagbladet følger saken.