ETTERFORSKNINGSLEDER: Bjørn Kåre Dahl forteller at den siktede 17-åringen i dag avbrøt avhøret. Video: Lars Eivind Bones og Nicolai Eriksen Vis mer<... Vis mer Vis mer

Drapssiktet 17-åring avbrøt avhør

Politiet vurderte at siktede var i stand til å bli avhørt, og 17-åringen møtte med sin forsvarer. Kort tid etter forlot 17-åringen rommet.

VARHAUG/OSLO (Dagbladet): Den 17 år gamle gutten som er siktet for drapet på Sunniva Ødegård (13) i Varhaug i Hå kommune, har i dag vært i avhør med politiet.

- Avhøret ble imidlertid avbrutt etter svært kort tid av siktede, som forlot rommet, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til Dagbladet.

Det var VG som først meldte dette.

Vurdering

- Hvorfor avbrøt han avhøret?

ROGALAND: Natt til mandag ble Sunniva (13) funnet drept rett ved huset sitt i Varhaug i Hå kommune. Tirsdag ble en 17 år gammel gutt, også fra Varhaug, siktet for drapet. Dette er saken. Video: Frank Karlsen / Lars Eivind Bones / Nicolai Delebekk / Nicolai Eriksen. Klipp/redigering: Emilie Rydning Vis mer

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på.

- Var det et mer konfronterende avhør enn de han har hatt tidligere?

- Ingen kommentar.

- Hvordan framstår siktede?

- Det ble vurdert at han var i stand til å bli avhørt, og han møtte til avhør sammen med sin forsvarer.

Tidligere i dag ble det kjent at den foreløpige obduksjonen av Ødegård konkluderte med at hun ble drept.

Dahl forteller Dagbladet at den siktede 17-åringen fortsatt nekter straffsskyld etter siktelsen om drap.

Undersøker containere

Politiet sperret tidligere i dag av to containere på Varhaug. Disse stod mellom Spar-butikken og Esso-stasjonen, noen hundre meter fra der Sunniva Ødegård (13) ble funnet død. Også ei trapp ble sperret av.

GLADGUTT: Venner av den siktede 17-åringen beskriver ham som en gladgutt og en person alle likte. Video: Nicolai Delebekk Vis mer

- Vi ble kjent med at disse containerne stod der, og ettersom vi jobber med en sak der vi fortsatt ikke vet hva som kan være aktuelt å knytte opp mot handlingen vi etterforsker, sikret vi containerne, sier Dahl og fortsetter:

- Av erfaring vet vi at en gjerningsperson kan kvitte seg med noe etter en drapshandling - og alle slike gjenstander kan tilføye etterforskningen noe.

Han sier at han foreløpig ikke er kjent med om etterforskerne har funnet noe i containerne de mener er relevant i eller for den videre etterforskningen av saken.

- Er det fortsatt noen gjenstander dere leter etter?

- Det er vanskelig å svare både ja og nei på. Vi har fortsatt ikke et helt klart bilde av hva som har skjedd, sier Dahl.

Det er viktig for politiet å fastsette så nøyaktig som mulig tidspunktet for når Ødegård døde.

- Vi jobber med å finne det, det er kjempeviktig, sier Dahl.

Har sikret teletrafikk

Også elektroniske spor er en sentral del av den pågående etterforskningen.

- Har dere kontroll på mobiltelefonene til avdøde og siktede - og sammenfaller de på noe tidspunk søndag kveld/natt?

- Vi har sikret oss en del teledatatrafikk vi vil bruke videre i etterforskningen, men jeg vil ikke svare på hvorvidt vi har mobilene til avdøde og siktede.