DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug natt til mandag for to uker siden. Foto: Privat
DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug natt til mandag for to uker siden. Foto: PrivatVis mer

Drapssiktet 17-åring erkjenner straffskyld

17-åringen som har innrømmet å ha drept Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland, samtykker til ytterligere to uker i varetekt.

Den siktede gutten vil bli begjært fengslet tirsdag, og fordi han har samtykket, vil rettsmøtet i Bergen tingrett gå som såkalt kontorforretning, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding mandag.

17-åringen blir ikke ilagt restriksjoner i den forlengede fengslingsperioden. Han sitter varetektsfengslet på ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsle utenfor Bergen.

Tenåringen erkjenner straffskyld for drapet, melder TV 2. Et motiv bak handlingen er foreløpig ukjent.

– Det har vært tema i avhør, men vi kommer ikke til å gå inn på det nå, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til kanalen.

Det var torsdag forrige uke 17-åringen tilsto drapet på 13-åringen. Fredag ble hun gravlagt i Varhaug kirke.

Det er fortsatt mye etterforskningsarbeid som gjenstår, men det vil ikke bli foretatt nye avhør av siktede de nærmeste dagene.

– Vi jobber nå blant annet med å sjekke siktedes forklaring opp mot andre spor i saken, opplyser Bjørn Kåre Dahl, som leder personseksjonen i politidistriktet. Han sier politiet også venter på svar på tekniske analyser.

– Dette er en omfattende sak der politiet sitter på store mengder informasjon. Vi jobber med å få belyst saken best mulig, og dette er tidkrevende arbeid.