Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet 17-åring erkjenner straffskyld

17-åringen som har innrømmet å ha drept Sunniva Ødegård på Varhaug i Rogaland, samtykker til ytterligere to uker i varetekt.

DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug natt til mandag for to uker siden. Foto: Privat
DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet drept på Varhaug natt til mandag for to uker siden. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den siktede gutten vil bli begjært fengslet tirsdag, og fordi han har samtykket, vil rettsmøtet i Bergen tingrett gå som såkalt kontorforretning, opplyser Sørvest politidistrikt i en pressemelding mandag.

17-åringen blir ikke ilagt restriksjoner i den forlengede fengslingsperioden. Han sitter varetektsfengslet på ungdomsenheten ved Bjørgvin fengsle utenfor Bergen.

Tenåringen erkjenner straffskyld for drapet, melder TV 2. Et motiv bak handlingen er foreløpig ukjent.

– Det har vært tema i avhør, men vi kommer ikke til å gå inn på det nå, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl til kanalen.

Det var torsdag forrige uke 17-åringen tilsto drapet på 13-åringen. Fredag ble hun gravlagt i Varhaug kirke.

Det er fortsatt mye etterforskningsarbeid som gjenstår, men det vil ikke bli foretatt nye avhør av siktede de nærmeste dagene.

– Vi jobber nå blant annet med å sjekke siktedes forklaring opp mot andre spor i saken, opplyser Bjørn Kåre Dahl, som leder personseksjonen i politidistriktet. Han sier politiet også venter på svar på tekniske analyser.

– Dette er en omfattende sak der politiet sitter på store mengder informasjon. Vi jobber med å få belyst saken best mulig, og dette er tidkrevende arbeid.