Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet 17-åring lekte med våpen

TROMSØ (Dagbladet): Den avdøde 52-åringen pleide å ha med seg en salongrifle når han dro ut på sjølaksefiske. Hans 17 år gamle sønn - som nå er siktet for å ha drept faren - skal i mange år ha brukt rifla som «leketøy».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gutten var vant med våpen. Han sprang ofte rundt og skjøt med skarpt på kråker og andre dyr med farens rifle. Dette skjedde helt fra han var en neve stor. Mange reagerte på det, men akkurat på dette punktet var faren veldig liberal, sier en bekjent av 52-åringen til Dagbladet. Flere andre kilder bekrefter dette.

Det kan være denne rifla politiet har funnet og beslaglagt på Reinøya, der drapet ble begått.

- Dette, og andre opplysninger som er knyttet til våpenfunnet, vil vi ikke kommentere, sier politijurist Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politikammer.

De fleste laksefiskere i Porsanger er utrustet med rifle. Ofte går sel, fugler og skadedyr seg fast i laksenøtene. Blant andre fiskere var det velkjent at også 52-åringen benyttet et slikt våpen.

Stort forsprang

De to drapssiktede på 17 og 18 år har nå vært på flukt i en hel uke. De har mellom tre og fire døgns forsprang på politiet, etter å ha forlatt hjembygda fredag kveld eller natt til lørdag. Først tirsdag formiddag ble de etterlyst, først i Norden, i går i hele Europa.

- Forspranget er stort, de kan ha kommet langt, sier Landfald, som ikke utelukker at de to kan ha skilt lag.

Lørdag 1. juli tok den eldste av de to ut penger på postkontoret i finske Kemi, om lag 55 mil fra hjembygda. Tettstedet i Bottenvika ligger bare tre mil fra grensa til Sverige. Guttene kan ha haiket eller kjørt til Sverige, eller dratt videre sørover i Finland. I begge land fins store øde områder og nok av skjulesteder, og begge er vant til å ferdes i naturen.

Sjekker feriehus

De etterlyste har hevet en lottogevinst på 6000 kroner og tømt sine bankkonti. Ifølge politiet hadde de til sammen 23000 kroner tilgjengelig da de flyktet.

17-åringen har pass med seg, men ikke hans 18 år gamle kamerat.

SIKRER BEVIS: De to drapssiktede guttene har nå vært på rømmen i en uke. De er ettersøkt over hele Europa.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling