SØKTE I SJØEN: Tre dykkere fra Stavern Dykkersenter bistod politiet og brannvesenet i søket etter en antatt omkommet person i havnebassenget i Sandefjord. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
SØKTE I SJØEN: Tre dykkere fra Stavern Dykkersenter bistod politiet og brannvesenet i søket etter en antatt omkommet person i havnebassenget i Sandefjord. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

Drapssiktet 19-åring løslatt

Politiet mener han ikke lenger kan mistenkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| En drapssiktet 19-åring som hevder å ha begått et drap i Sandefjord i april, er løslatt, ifølge NTB.

Politiet mener det ikke lenger er skjellig grunn til å mistenke ham for drap.

19-åringen har sittet i varetekt i to uker.

Men det er ikke kommet fram noe i etterforskningen som støtter siktedes forklaring om at han skal ha begått noe drap, opplyser Vestfold politidistrikt.

Kom i klammeriPolitiet har heller ikke mottatt noen savnetmelding eller funnet noen døde personer.

- Vi har ikke funnet noen død person, og vi har heller ikke mottatt noen savnetmelding. Siktelsen mot 19-åringen opprettholdes mens vi venter på noen tekniske svar, men den taktiske etterforskningen er avsluttet, opplyser politioverbetjent Tor Eriksen i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ifølge den siktedes forklaring kom han i klammeri med en ukjent mann natt til søndag 11. april.

- Han har forklart at han stakk mannen med en knivlignende gjenstand og deretter dyttet ham utfor brygga i Sandefjord sentrum. Vi har foretatt omfattende søk i havnebassenget uten resultat, sier Eriksen.

Søkte med dykkere
Et tips fra helsevesenet utløste drapsetterforskningen i Sandefjord for to uker siden.

Politiet fikk melding 12. april om at en mannlig pasient hadde fortalt at han hadde drept en person mellom lørdag 10. og søndag 11. april.

Etterforskerne mistenkte at det ukjente ofret hadde blitt dumpet i sjøen.

Leteaksjonen med dykkere i havnebassenget utenfor Sandefjord førte derimot ikke til noen funn og ble avsluttet etter noen dager.

- Vi har ikke noe sterkere tvil eller tro på mannens påstander enn det vi hadde da vi startet etterforskningen, men at det kan være oppspinn er en tenke som har streifet oss. Vi sitter på opplysninger vi må sjekke ut. Hvor vi ender opp, vet jeg ikke,  sa politioverbetjent Tor Eriksen ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet 14. april.