Drapssiktet 20-åring fra Asker avhøres onsdag

Avhøres etter at en mann ble funnet død tirsdag kveld. 

AVHØR: En 20 år gammel mann er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i Asker tirsdag kveld. Foto: Tomm W. Christensen / Dagbladet
AVHØR: En 20 år gammel mann er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i Asker tirsdag kveld. Foto: Tomm W. Christensen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 20 år gammel mann som er siktet for drap etter at en mann ble funnet død i Asker tirsdag kveld, vil bli forsøkt avhørt i løpet av onsdag, opplyser politiet.

Kriminalsjef Ketil Thue hos politiet i Asker og Bærum opplyser til NTB at mannen vil bli forsøkt avhørt i løpet av onsdag formiddag eller tidlig ettermiddag.

Mannen som er pågrepet, er siktet etter straffelovens bestemmelser om drap og kjørt til sentralarresten i Oslo, fikk NTB opplyst tirsdag.

Den siktede vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling torsdag.

Politiet rykket ut til rekkehusområdet i Åbyfaret på Vettre i Asker tirsdag kveld etter å ha fått en bekymringsmelding fra en nabo. På stedet fant de en livløs mann og den siktede 20-åringen. Det ble forsøkt livreddende første hjelp uten å lykkes.

– Avdøde obduseres i løpet av onsdag, og vi håper å få alt på det rene i løpet av dagen, sier Thue. Han opplyser at det også foretas videre tekniske undersøkelser på stedet.

Den døde mannen er foreløpig ikke formelt identifisert. Etter det Budstikka og TV 2 erfarer, skal det ha vært en far og sønn av somalisk opprinnelse som bodde i boligen, og det er faren som skal være drept.

Ifølge Budstikka skal 20-åringen ha blitt fulgt hjem av politiet dagen før drapet.

Thue bekrefter overfor avisa og NTB at mannen har vært involvert i hendelser over tid, der også politiet har vært involvert.

(NTB)