DREPT HJEMME: 47-åringen ble funnet død av en kamerat i 21-tida i går kveld. I natt jobbet tekniske etterforskere på åstedet.  Foto: DANIEL LAABAK
DREPT HJEMME: 47-åringen ble funnet død av en kamerat i 21-tida i går kveld. I natt jobbet tekniske etterforskere på åstedet. Foto: DANIEL LAABAKVis mer

Drapssiktet (22) pågrepet for balltre-vold i forrige uke

Knivdrept 47-åring var venn av 22-åringens familie. Ingen av de tre siktede har erkjent drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRØBAK (Dagbladet): Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at 47-åringen som ble funnet død i sin egen bolig på Skorkeberg i Drøbak i går kveld blødde i hjel, trolig etter å ha blitt påført stikkskader.

På åstedet ble det funnet en kniv som politiet går ut fra er drapsvåpenet.

- Alle var på åstedet To menn på 22 og 38 år og en 23 år gammel kvinne som i natt ble pågrepet i en bolig i Gyltåsen, to kilometer unna, er alle siktet for forsettlig drap.

Det er ikke spor etter innbrudd i 47-åringens bolig. Foreløpig vet ikke etterforskerne hva som ligger bak det dødelige angrepet eller hvem som har stått for selve voldsutøvelsen.

- Vi mener at alle tre har vært på åstedet. Vi har fått motstridende opplysninger om mulige motiv og håper å få klarlagt dette i avhør, sier politiadvokat Hilde Bøch Høyer til Dagbladet.

Tatt for vold i forrige uke I likhet med de to andre siktede regnes 22-åringen som en del av et rusmiljø. Han knyttes til alvorlige straffesaker så seint som denne måneden. 15. september skal han ha deltatt i et ran av en bensinstasjon på Kolbotn, der en ansatt ble truet med kniv og pistol, ifølge Østlandets Blad.

Bare fire dager seinere ble han pågrepet for å ha gått løs på et familiemedlem med balltre.

- Han har vært involvert i en ranssak der han har status som siktet, og er anmeldt for en voldsepisode i familien, bekrefter Bøch Høyer.

22-åringen kjente den drepte 47-åringen, som var venn av den siktedes familie. Det var denne familiens bolig politiet gikk til aksjon mot i natt.

- De siktede ble pågrepet etter tips fra vitner, sier politiadvokaten.

Den drepte, som har jobbet som sjåfør og kokk, har ikke vært kjent for politiet fra før. 47-åringen har bodd i Drøbak siden 1990-tallet og beskrives av naboer og bekjente som svært hyggelig og omgjengelig.

-  Han hadde alltid tid til en prat, og han hjalp til når noen trengte hjelp. Dette kom som et sjokk på meg, sier en nabo til Østlandets Blad.

Nekter De to siktede mennene vil trolig bli avhørt seinere i dag. Kvinnen nektet i sitt første avhør for å ha utført drapet.

- Hun erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Utover det kan jeg ikke kommentere noe, fordi alle sakens dokumenter er klausulert av politiet, opplyser kvinnens forsvarer, advokat Fredrik Schøne Brodwall ved Advokatfirmaet Furuholmen, til Dagbladet.

De tre siktede blir framstilt for varetektsfengsling i morgen.