Drapssiktet (23) tidligere dømt for vold mot gravid kjæreste

Varetektsfengslet for å ha vært med å drepe kameraten på Grünerløkka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mannen (23) som meldte seg for politiet etter at en mann ble skutt og drept på Grünerløkka i Oslo natt til andre påskedag ble i dag varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett.

Den 23 år gamle mannen er siktet for medvirkning til drapet i Oslo natt til andre påskedag. Den antatte hovedmannen er fremdeles på frifot.

Den 23 år gamle mannen motsatte seg fengslingen i dag.

- Han erkjenner ikke straffskyld. Han meldte seg til politiet etter skyteepisoden han var vitne til. Han ønsker å bistå politiet i etterforskningen. Han opplever situasjonen som sjokkerende. Dessuten er det en kamerat av ham som er skutt og drept her, noe som er ekstra belastende, sier mannens forsvarer, Irmela Van Der Bijl til Dagbladet.no.

Tidligere volds- og bedrageridømt

23-åringen som ble fengslet i dag ble i november i 2004 utvist fra Norge, men vedtaket ble ikke satt i kraft fordi forholdene i hjemlandet hans Somalia var for urolige. Derfor fikk han bli i landet.

Ganske nøyaktig ett år etter utvisningsvedtaket ble han dømt i Oslo tingrett dømt til 90 dager i fengsel for å ha banket opp sin gravide kjæreste som også var mor til hans barn.

I dommen fra Oslo tingrett står det at kvinnen ønsket å gjøre forholdet med han slutt. Da skal han ha slått henne flere ganger i hodet, ansiktet og bena, samt ha brent henne med en sigarett blant annet i panna.

ÅSTEDET: Det var her i Holsts gate på øvre Grünerløkka i Oslo at skuddene falt. En mann ble drept og annen skadet. I dag ble en 23 år gammel mann fra Somalia varetektsfengslet i fire uker. En annen mann er fortsatt på frifot. Foto: Christer Rønning Austad
ÅSTEDET: Det var her i Holsts gate på øvre Grünerløkka i Oslo at skuddene falt. En mann ble drept og annen skadet. I dag ble en 23 år gammel mann fra Somalia varetektsfengslet i fire uker. En annen mann er fortsatt på frifot. Foto: Christer Rønning Austad Vis mer

Voldshendelse i prøvetida

Kvinnen fikk omfattende ytre skader. Ifølge dommen har det ikke kommet på det rene hvorvidt han visste om kjæresten var gravid da volden mot henne skjedde.

Voldsepisoden skjedde i prøvetiden etter prøveløslatelsen etter en bedrageridom fra juni i 2006.

Bedrageriene gjorde han i tiden juli til september i 2003. Sammen med flere andre kjøpte han varer og tjenester med stjålne kredittkort. Dette gjorde han og de andre cirka 2700 nesten for til sammen over 1,3 millioner kroner, ifølge dommen fra Oslo tingrett.

23-åringen ble dømt til to års fengsel for bedrageriene.

I tillegg til dette er mannen også involvert i overfallet mot Kadra Yusuf fra i fjor, bekrefter politiet overfor Dagbladet.no.

Hovedmannen etterlyst i politiet

Den antatte mannen i 20-åra, som skal ha løsnet skuddene, er fortsatt utenfor politiets rekkevidde.

- Vi vet hvem han er. Vi ønsker ikke å si noe om hvor vi mener han kan befinne seg, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Frykter dere at han har rømt utenlands?

- Vi ønsker ikke på si noe om det, men vi har etterlyst han internt i politiet. Om vi har etterlyst han gjennom Interpol er jeg usikker på, sier hun.