Drapssiktet (26) framstilles for fengsling i morgen

Siktet for drap av kamerat (28) på Romsås i går.

DREPT: En mann ble søndag ettermiddag knivdrept på Romsås i Oslo. En mann (26) er siktet for drapet og blir begjært fenglset i morgen. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
DREPT: En mann ble søndag ettermiddag knivdrept på Romsås i Oslo. En mann (26) er siktet for drapet og blir begjært fenglset i morgen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen som søndag ble siktet for å ha drept sin 28 år gamle kamerat på Romsås i Oslo, vil bli tirsdag bli begjært fengslet, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Siktede satt hele mandag til avhør, og vil tirsdag bli fremstilt for fengsling, siktet for forsettlig drap, sier Rohde til NTB.

Hun sier at politiet nå har funnet våpenet som 26-åringen brukte. Rohde bekrefter at det er en kniv, men ønsker ikke å gå inn på hvilken type kniv det dreier seg om.

Flere medier opplyste mandag at den siktede har sagt at han handlet i nødverge. Rohde, som leder volds- og sedelighetsseksjonen, sier at intet fra avhøret så langt vil bli kommentert.

Politiet gjennomførte søndag kveld avhør av seks personer som kan ha sett drapet, eller som kan bidra til å opplyse om hva som skjedde.

28-åringen ble ifølge VG stukket ti ganger med kniv i brystet. Ifølge avisen skal motivet ha vært en krangel mellom offeret og 26-åringen i forkant av drapet søndag ettermiddag.

DRAPSSIKTET: Den 26 år gamle mannen er svært godt kjent for politiet.
DRAPSSIKTET: Den 26 år gamle mannen er svært godt kjent for politiet. Vis mer

26-åringen er kjent for politiet fra tidligere. Han er domfelt minst fem ganger. Den mest oppsiktsvekkende dommen fikk han i 2003, da han ble dømt til fem års fengsel for å ha mishandlet og voldtatt en mann.


(NTB)

 

En mann (26) ble kort tid etter pågrepet og siktet for drapet. Her gjør politiet seg klare til å gjennomsøke en leilighet. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
En mann (26) ble kort tid etter pågrepet og siktet for drapet. Her gjør politiet seg klare til å gjennomsøke en leilighet. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer