Drapssiktet (26) framstilles for fengsling i morgen

Siktet for drap av kamerat (28) på Romsås i går.

DREPT: En mann ble søndag ettermiddag knivdrept på Romsås i Oslo. En mann (26) er siktet for drapet og blir begjært fenglset i morgen. 
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
DREPT: En mann ble søndag ettermiddag knivdrept på Romsås i Oslo. En mann (26) er siktet for drapet og blir begjært fenglset i morgen. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den 26 år gamle mannen som søndag ble siktet for å ha drept sin 28 år gamle kamerat på Romsås i Oslo, vil bli tirsdag bli begjært fengslet, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

- Siktede satt hele mandag til avhør, og vil tirsdag bli fremstilt for fengsling, siktet for forsettlig drap, sier Rohde til NTB.

Hun sier at politiet nå har funnet våpenet som 26-åringen brukte. Rohde bekrefter at det er en kniv, men ønsker ikke å gå inn på hvilken type kniv det dreier seg om.

Flere medier opplyste mandag at den siktede har sagt at han handlet i nødverge. Rohde, som leder volds- og sedelighetsseksjonen, sier at intet fra avhøret så langt vil bli kommentert.

Politiet gjennomførte søndag kveld avhør av seks personer som kan ha sett drapet, eller som kan bidra til å opplyse om hva som skjedde.

28-åringen ble ifølge VG stukket ti ganger med kniv i brystet. Ifølge avisen skal motivet ha vært en krangel mellom offeret og 26-åringen i forkant av drapet søndag ettermiddag.

26-åringen er kjent for politiet fra tidligere. Han er domfelt minst fem ganger. Den mest oppsiktsvekkende dommen fikk han i 2003, da han ble dømt til fem års fengsel for å ha mishandlet og voldtatt en mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer