Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet (29) hevder han har alibi

Sier han ikke var på Bislett da Einar Opsahl (35) ble skutt og drept.

ÅSTEDET: Einar Opsahl (35) ble skutt og drept her på Bislett i Oslo 18. juni i år. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
ÅSTEDET: Einar Opsahl (35) ble skutt og drept her på Bislett i Oslo 18. juni i år. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 29 år gammel mann med thailandsk bakgrunn ble i dag siktet for det svært brutale drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett 18. juni i år.

Siktede er tidligere straffedømt ni ganger, blant annet for vold mot politiet.

29-åringen nekter for at han har noe som helst med Bislett-drapet å gjøre. Han hevder han har alibi.

- Min klient har forklart seg til politiet om hvor han var da drapet skjedde. Jeg regner med at politiet etterforsker denne siden av saken også. Min klient er sikker på at videre etterforskning vil vise at han ikke vil bli tiltalt for denne handlingen, sier 29-åringens forsvarer Morten Engesbak til Dagbladet, sier advokat Morten Engesbak, som forsvarer 29-åringen.

Forsvarer reagerer Mannen ble avhørt som mistenkt for drapet allerede 21. juni, morgenen etter at han ble pågrepet under en politiaksjon ved Schous plass i Oslo. Politiet pågrep fem personer i en leilighet, deriblant 29-åringen. I leiligheten fant politiet ti kilo hasj og en revolver, som de mener å kunne knytte til mannen.

Etter det Dagbladet har fått opplyst var den nå drapssiktede mannen det egentlige målet for politiaksjonen. I de to første avhørene av mannen ble han avhørt som drapsmistenkt, og ikke om narkotikaen og våpenet de fant i leiligheten. Begge avhørene ble gjennomført uten advokat til stede.

BER OM SVAR: Advokat Morten Engesbak forsvarer den drapssiktede 29-åringen. Han mener politiet har brutt påtaleinstruksen og straffeprosessloven.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix .
BER OM SVAR: Advokat Morten Engesbak forsvarer den drapssiktede 29-åringen. Han mener politiet har brutt påtaleinstruksen og straffeprosessloven. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix . Vis mer

Det reagerer hans forsvarer på.

- Det gikk nesten 40 timer før han fikk oppnevnt advokat. Det er et klart brudd på påtaleinstruksen og straffeprosessloven. Politiet skal straks oppnevne forsvarer idet de vet at de ønsker å holde en person i mer enn 24 timer, sier Engesbak.

- Jeg har bedt om en forklaring fra politiet, men det har jeg ikke fått, sier han.

Politiet ba i går og i dag om et nytt avhør av mannen, men 29-åringen takket nei.

- Om han ønsker å la seg avhøre framover ønsker ikke jeg å spekulere i, sier Engesbak.

Familien orientert Politiet sa på en pressekonferanse tidligere i kveld at siktelsen kom på bakgrunn av en omfattende etterforskning.

DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer

- Vi mener vi har mannen som skjøt og drepte Einar Opsahl, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo-politiet til Dagbladet.

I dag ble familien til Opsahl orientert om drapssiktelsen.

- De setter veldig stor pris på at politiet arbeider intenst med denne saken og gjør sitt ytterste for å oppklare den, sier familiens bistandsadvokat, Berit Reis-Andersen til Dagbladet.

Politiet har fortsatt ikke noe motiv for drapet og mener 35-åringen ble et tilfeldig offer. Han hadde vært ute på byen med kolleger og venner da han på vei hjem henvendte seg til det han trodde var en pirattaxi. Mannen bak rattet skal ha blitt svært sint. Like etterpå kom det en annen bil opp til dem. Ut av bilen kom det en mann som skjøt Opsahl.

DRAPSSIKTET: 29-åringen med thailandsk bakgrunn. Foto: Privat
DRAPSSIKTET: 29-åringen med thailandsk bakgrunn. Foto: Privat Vis mer