Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet (29) ville satse på restaurant

Mannen som ifølge politiet skjøt Einar Opsahl (35), skulle bli thaikokk og «har lagt kriminaliteten på hylla».

- HAR SKIKKET SEG: Ifølge siktedes forsvarer, Morten Engesbak, har 29-åringen skikket seg og gjennomførte siste soning på en eksemplarisk. Nå er han siktet for det brutale drapet på Bislett 18. juni i år. Foto: Øistein Norum Monsen
- HAR SKIKKET SEG: Ifølge siktedes forsvarer, Morten Engesbak, har 29-åringen skikket seg og gjennomførte siste soning på en eksemplarisk. Nå er han siktet for det brutale drapet på Bislett 18. juni i år. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere spisesteder i Oslo ble undersøkt i jakten på gjerningsmannen etter Bislett-drapet, fordi selskapene indirekte knyttes til sentrale skikkelser i det asiatiske kriminelle miljøet.

Etter det Dagbladet erfarer hevder den drapssiktede 29-åringen med thaibakgrunn at han selv hadde blitt lovlydig og planla ærlig arbeid, nettopp i restaurantbransjen, før han ble pågrepet og senere siktet for drapet.

29-åringen nekter straffskyld.

- Har skikket seg Mannens forsvarer, Morten Engesbak, vil ikke kommentere hva klienten har sagt i avhør, men bekrefter at 29-åringen hadde planlagt et liv utenfor Oslos underverden.

- Mannen har skikket seg, og gir uttrykk for at han har lagt kriminaliteten på hylla. Den siste fengselssoningen hans ble gjennomført eksemplarisk, og han har benyttet tiden godt da og siden, sier Engesbak til Dagbladet.

29-åringen skal de siste ukene før arrestasjonen ha hjulpet familien med planleggingen av en ny thairestaurant, der han selv skulle få jobb som kokk. Med bistand fra familien har han også skaffet seg bolig og hevder han har sluttet med rusmidler. Da han ble framstilt for fengsling 24. juni satt kjæresten hans på tilhørerbenken.

- Jeg elsker deg kjempehøyt, bare så du veit det, utbrøt 29-åringen da han så henne.

DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD
DREPT: Einar Opsahl (35). FOTO: BENJAMIN A. WARD Vis mer

Nå er den lojale kvinnen en av de mange som har blitt avhørt i drapssaken.

- Vi foretar avhør i omgangskretsen rundt siktede, blant andre kjæresten. Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å si noe om innholdet, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Det er veldig tøft å bli siktet for et så alvorlig forhold, og han har nå sittet i isolasjon i to uker. Han vil legge fram sin situasjon i full bredde om han blir tiltalt, men det tror han jo ikke det vil ende med, sier Engesbak.

- Truet av ukjente Bildet av at den volds-, narko-, torpedo- og våpen-dømte mannen nærmest har byttet ut pistol med kjøkkenkniv, står i sterk kontrast til politiets kartlegging av ham den siste tida.

- Han er kjeltring, ikke kokk, sier en kilde til Dagbladet.

En bag med ti kilo hasj og en revolver ble funnet på soverommet der 29-åringen og en rusbelastet barndomsvenn satt da bevæpnede spanere fra poltiienheten Spesielle operasjoner stormet en leilighet på Schous plass natt til 21. juni.

29-åringen har forklart at han var blitt truet av en bevæpnet gjeng til å oppbevare narkotikaen og skytevåpenet, men har ikke fortalt hvem som skal ha stått bak truslene.

- Uberegnelig Internt i politiet omtales siktede som en «løs kanon» som i perioder var vært svært uberegnelig. I gjengmiljøene i Oslo gikk det rykter om at han i tida før skuddet på Bislett ofte var bevæpnet på grunn av uro knyttet til en millionhandel av narkotika mellom to kriminelle grupperinger.

DRAPSSIKTET: 29-åring med thaibakgrunn. Foto: Privat
DRAPSSIKTET: 29-åring med thaibakgrunn. Foto: Privat Vis mer

Etterforskerne jobber også ut fra at noen av mennene i bilene på Bislett skal ha vært ruset på narkotika drapsnatta. En sentral teori er at den bevæpnede mannen i «følgebilen» trodde at Einar Opsahl var en politimann i sivil som var i ferd med å gå til aksjon mot kameratene i bilen foran, og at pistolmannen likviderte den uskyldige 35-åringen i desperasjon.

Etter pågripelsen har 29-åringen, nå siktet for forsettlig drap, forklart at han har alibi og var et annet sted enn Bislett drapsnatta.

- Den siste tida har han hatt en annen livsførsel enn den som har blitt framstilt i media
, sier advokat Engesbak.

Siktedes bror har tidligere understreket overfor Dagbladet at familiens restauranter i Oslo  ikke har kontakt med det kriminelle miljøet.

- Vi har ingenting med denne saken å gjøre, sier han.