TILKALTE SELV POLITIET: Den drapssiktede antas selv å ha ringt politiets nødnummer for å få dem til å rykke ut til Jørgen Moes gate 3 i bydelen Grim. Foto: VEGARD NEKSTAD / FÆDRELANDSVENNEN
TILKALTE SELV POLITIET: Den drapssiktede antas selv å ha ringt politiets nødnummer for å få dem til å rykke ut til Jørgen Moes gate 3 i bydelen Grim. Foto: VEGARD NEKSTAD / FÆDRELANDSVENNENVis mer

Drapssiktet (30) brøt sammen da han fikk vite at kona var død

Skal avhøres på ny i dag etter knivdrapet i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den Kristiansand-bosatte 30-åringen som er siktet for drapet på sin 38-årige kone natt til i går, brøt sammen da han fikk beskjed om at kona var død, sier hans forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen til Fædrelandsvennen i dag.

Johnsen bekrefter dette overfor Dagbladet.

- Allmenntilstanden hans er dårlig. Han er svært nedbrutt, sier advokaten.

- Krangel utartet 30-åringen ringte trolig selv til politiets nødtelefon natt til i går. Da patruljen kom fram til parets adresse i bydelen Grim, fant de kona dødelig skadd av stikkskader i brystet, og pågrep ektemannen.

Advokat Johnsen opplyser at den drapssiktede 30-åringen, som trolig er fra Iran, har forklart at han knivstakk sin opprinnelig eritreiske kone under en krangel som utartet.

Han ble i går avhørt i to og en halv time med persisk tolk og Johnsen til stede. I ettermiddag blir det en ny runde.

- Avhørene gjenopptas i 17-tida, sier forsvareren, som opplyser at klienten ennå ikke er blitt spurt om å svare på skyldspørsmålet.

Smerteskrik Agder politidistrikts etterforskningsleder i saken, Geir Hansen, opplyser at 30-åringen vil bli framstilt for fengsling i morgen. Imens fortsetter den tekniske og taktiske etterforskningen, med nye undersøkelser av parets leilighet og flere vitneavhør. I tillegg venter politiet på obduksjonsrapporten fra Folkehelseinstituttet i Oslo.

- Vi håper å ha den foreløpige obduksjonsrapporten klar i dag, sier Hansen til Dagbladet.

Naboer forteller til Fædrelandsvennen at de hørte krangling og skriking fra parets leilighet i Jørgen Moes gate 3, men at ingen åpnet trass i at de banket og sparket i døra.

- Så kom det et fryktelig smerteskrik, sier en av naboene til avisa.

Naboene underbygger oppfatningen om at siktede selv ringte nødtelefonen; før de rakk å gjøre det, ankom politipatruljen.

Usikre Etterforskningsleder Hansen vil ikke gå inn på hva som er blitt sagt under avhøret av 30-åringen, eller bekrefte om drapsvåpenet er funnet, med henvisning til etterforskningens gang. Politiet er for øvrig fremdeles noe usikre på parets formelle sivilstatus og den siktedes nasjonalitet.

- Det er på det rene at de to bodde sammen og levde i et forhold, og siktede sier de var gift. Drapsofferet står imidlertid oppført som ugift i folkeregisteret, sier Hansen - men understreker at det kan finnes rimelige forklaringer på dette.

Den drapssiktede fikk endelig avslag på sin asylsøknad i fjor sommer, og skulle etter planen sendes ut av Norge etter at omgjøringsbegjæringen hans ble avvist før jul.

Hansen opplyser at verken 30-åringen eller kona har kjent familie i Norge. De pårørende er derfor ikke underrettet om dødsfallet.

FORSVARER: Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer den siktede 30-åringen. Han forteller at klientens allmenntilstand er dårlig. Foto: HENRIK HANSELMANN / SCANPIX
FORSVARER: Advokat Sveinung Søndervik Johnsen forsvarer den siktede 30-åringen. Han forteller at klientens allmenntilstand er dårlig. Foto: HENRIK HANSELMANN / SCANPIX Vis mer