Knivdrap i Sarpsborg:

Drapssiktet (31) om knivstikkingene: - Ble styrt

Mannen som er siktet for drap og drapsforsøk i Sarpsborg, har i avhør hevdet at knivangrepene skjedde utenfor hans kontroll.

PÅGRIPELSE: Her pågripes den antatte gjerningsmannen etter at tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg. Video: Privat / Nyhetstips. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 31 år gamle mannen, som er siktet for drap og drapsforsøk etter at tre kvinner ble knivstukket i Sarpsborg natt til i går, har hevdet overfor politiet at han følte seg styrt til å begå handlingene.

Det forteller advokatfullmektig Marius Otterstad, som bistår 31-åringen, og var sammen med mannen i politiavhør i går.

Det var Marianne Haugen (54) som døde som følge av knivstikkingen i Sarpsborg, opplyser Øst politidistrikt. Navnet frigis etter ønske fra pårørende.

54-åringen satt i en bil på en parkeringsplass overfor busstasjonen i Sarpsborg da hun ble angrepet. Hun døde senere av skadene.

De to andre kvinnelige ofrene ble skadd. En av dem pådro seg alvorlige skader, mens den tredje fikk stikkskader i armen og betegnes som lettere skadd.

- Ble styrt

I løpet av politiavhøret i går fikk den siktede 31-åringen spørsmål om han erkjenner straffeskyld.

- Han fikk spørsmålet, men var i en tilstand som tilsa at man ikke kunne legge til vekt hva han svarte, sier advokatfullmektig Otterstad.

- Politiavhøret varte lenge, og helt på slutten, da vi sto ute på gangen i en kort pause, diskuterte vi med påtalemyndighetene om de skulle stille ham spørsmålet. De spurte ham, og han svarte på det, men han var i en slags søvndyssende tilstand, og svarte ikke nødvendigvis på det han ble spurt om, mener Otterstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer