Drapssiktet 36-åring kan slippe kidnappingssiktelsen

Har hatt siste rettsrunde i Polen. Vil at foreldrene skal få hunden.

KLAR FOR UTLEVERING: Den siktede 36-åringen med fransk statsborgerskap blir utlevert til Norge så snart Polens justisminister har undertegnet utleveringsdokumentene. Her fra fengslingsmøtet i Nowy Sacz 4. august. Foto: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADET
KLAR FOR UTLEVERING: Den siktede 36-åringen med fransk statsborgerskap blir utlevert til Norge så snart Polens justisminister har undertegnet utleveringsdokumentene. Her fra fengslingsmøtet i Nowy Sacz 4. august. Foto: ASBJØRN SVARSTAD/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den 36-årige franskmannen som er siktet for drapet på Camilla Samira Olsen (32), blir trolig utlevert fra Polen til Norge innen to-tre uker. Grunnen er at saken snart er ute av rettsbyråkratiet i Polen - over en måned etter at 36-åringen ble arrestert.

36-åringen var også siktet for å ha kidnappet sin ettårige sønn. Det er han ikke lenger, etter at den polske dommeren avviste siktelsespunktet.

Ferdig i retten Påtalemyndigheten i den sørpolske byen Nowy Sacz, der den franske statsborgeren og Camillas samboer sitter i politiarresten, opplyser til Dagbladet at den siste runden i retten ble ferdiggjort torsdag, og at det i prinsippet er fritt fram for utlevering.

Det som gjenstår nå, er at Polens justisminister Krzysztof Kietkowski signerer utleveringspapirene. Det kan imidlertid ikke skje umiddelbart fordi den siktede 36-åringens ankefrist går ut først denne uka. Dermed vil det ta ytterligere tid å få mannen til Norge.

- Når justisministeren har undertegnet papirene, forventer vi å få ham hit innen to-tre dager. Det kan imidlertid ta et par-tre uker før det skjer, opplyser Lars Lanes Østbye, politiadvokat og etterforskningsleder ved Follo politidistrikt, til Dagbladet.

Fordi den foreløpig ordknappe siktede sitter i Polen, har norsk politi bare hatt ett kort avhør med ham. De er derfor ivrige etter å få avhørt ham ytterligere her hjemme.

- Før det skjer, vil vi heller ikke offentliggjøre detaljer fra etterforskningen, sier Østbye.

Tok med sønnen Tobarnsmoren Camilla ble funnet knivdrept hjemme i Oppegård utenfor Oslo på ettermiddagen lørdag 31. juli. Den 36-årige samboeren var borte. Det var også parets ettårige sønn.

Natt til mandag 2. august ble de stoppet av politiet i Sør-Polen. 36-åringen ble satt i arresten, ettåringen ble tatt hånd om på et lokalt sykehus og ble hentet hjem til Norge av mormoren to dager etter. Hun får trolig permanent omsorg for gutten.

Påtalemyndigheten i Nowy Sacz opplyser til Dagbladet at kidnappingssiktelsen ble avvist av dommeren i den siste rettsrunden. Grunnen skal være at polsk rett mener saken står seg sterkere med bare drapssiktelse.

DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet drept av sin mor hjemme i Oppegård lørdag 31. juli. Foto: PRIVAT
DREPT: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet drept av sin mor hjemme i Oppegård lørdag 31. juli. Foto: PRIVAT Vis mer

Etter hva Dagbladet forstår, er det en god sjanse for at siktelsen i Norge vil gjenspeile siktelsen i Polen, som del av utleveringsbetingelsene.

- Det stemmer at kidnappingssiktelsen er frafalt, og at det kan bli aktuelt å gjøre det også her. Men det får vi ta stilling til etter videre avhør, sier politiadvokat Østbye til Dagbladet.

Facebook-gruppe Med på turen fra Norge til Polen var også familiehunden Miki. Fordi Camilla skal ha vært svært knyttet til hunden, har venner av henne opprettet ei Facebook-gruppe med formål å samle inn 40 000-50 000 kroner for å få hunden raskt hjem til Norge.

Påtalemyndigheten i Nowy Sacz opplyser imidlertid til Dagbladet at den siktede 36-åringen ønsker å la foreldrene hans overta Miki.

Det norske politiet vil ikke kommentere opplysningene om hunden, men opplyser at drapsetterforskningen fremdeles pågår.

- Det er fremdeles mye å gjøre med hensyn til den taktiske biten, sier politiadvokat Østbye til Dagbladet.

I POLEN: Familiehunden Miki ble funnet i bilen sammen med far og sønn natt til 2. august, og sitter på kennel i Sør-Polen. Camillas venner kjører for tida en innsamlingsaksjon for å få hunden til Norge, samtidig som den siktede 36-åringen vil at hunden blir tatt hånd om av hans foreldre. Foto: PRIVAT
I POLEN: Familiehunden Miki ble funnet i bilen sammen med far og sønn natt til 2. august, og sitter på kennel i Sør-Polen. Camillas venner kjører for tida en innsamlingsaksjon for å få hunden til Norge, samtidig som den siktede 36-åringen vil at hunden blir tatt hånd om av hans foreldre. Foto: PRIVAT Vis mer