Drapssiktet 37-åring kobles til sju voldtekter

Uoppklarte saker i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 37-åringen som er siktet for drap på Joaquin Leal Bermudez, knyttes til flere uløste voldtektssaker i Trondheim fra november og desember i fjor. Det bekrefter etterforskningsleder Terje Lunde ved Sør-Trøndelag politidistrikt overfor Adressa.no.

Politiet vil ikke si noe om på hvilken måte trønderen er knyttet til voldtektssakene.

- Jeg kan si at han er en av 30 vitner i alle disse voldtektssakene, sier Lunde.

Ofrene er både menn og kvinner, i en alder fra 14 til 40 år. Sakene omfatter både gjennomførte voldtekter og forsøk på voldtekt, og overgrepene skal ha skjedd både utendørs og innendørs.

Politiet vil ikke si hva slags bevis som knytter mannen til sakene, men politiet har tidligere sagt til avisa at de har sikret seg DNA-spor i en rekke av sakene.

Det er foreløpig uklart om politiet har sammenholdt disse DNA-sporene med spor funnet i bilen og i leiligheten til den spanske legen, som politiet frykter er drept og dumpet et sted på Østlandet.

Torsdag ble det kjent at politiet i Trondheim forsøkte å få mannen inn til avhør tidligere i år i forbindelse med voldtektssakene.

- Han vil bli innkalt til avhør som vitne når vi er ferdig med saken i Oslo, sier Lunde til Adressa i dag.

 SIST SETT HER: Antatt drepte Joaquin Leal Bermudez ble sitt sett på London Pub. Mannen som er siktet for drap, har status som vitne i sju uløste voldtektssaker. Foto: POLITIET/ SCANPIX
SIST SETT HER: Antatt drepte Joaquin Leal Bermudez ble sitt sett på London Pub. Mannen som er siktet for drap, har status som vitne i sju uløste voldtektssaker. Foto: POLITIET/ SCANPIX Vis mer
AVSLØRT AV BILEN: Den 37-årige trønderen kjørte Bermudez sin bil og denne var full av blod, da han ble stoppet for mistenkelig kjøring.