Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet (37) oppsøkte «16-åring» på sex-side

Kontaktet en kvinne som utga seg for å være 16 år gammel på nettstedet hemmelig.com.

SJEKKET PÅ NETTET: «Hei. Liker du litt eldre karer? Hvis ikke, flott bilde av deg. ;)» skriver 37-åringen til en kvinne som hevdet hun var 16 år på nettstedet Hemmelig.com. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SJEKKET PÅ NETTET: «Hei. Liker du litt eldre karer? Hvis ikke, flott bilde av deg. ;)» skriver 37-åringen til en kvinne som hevdet hun var 16 år på nettstedet Hemmelig.com. Illustrasjonsfoto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 37-åringen har konto på flere datingsider, blant annet den nå nedlagte sextreffsiden hemmelig.com, som Dagbladet omtalte i en serie i vinter.

I fjor sommer tok han kontakt med fire kvinner som annonserte med sex på nettsiden. Blant dem er en kvinne som på nettstedet utgir seg for å være 16 år gammel.

«Hei. Liker du litt eldre karer? Hvis ikke, flott bilde av deg. ;)» skriver 37-åringen til kvinnen som hevder hun er 16 år.

Han får ikke noe svar fra kvinnen, men får tilsynelatende napp hos en annen kvinne som selger sex på nettstedet. De kommuniserer på engelsk og utveksler telefonnummer, og i dialogen er 37-åringen tydelig nervøs for å bli oppdaget:

«Hope to see you soon, next week if you can. PS. be careful on my phone, okay? :D», skriver 37-åringen i en melding til kvinnen.

Hacket og nedlagt Hemmelig.com ble lansert i 2005 og kalte seg «Stedet der muligheter åpnes». Nettstedet hadde 26 000 brukere, og var en av landets største møteplasser for sexkjøpere og prostituerte. Blant brukerne av nettstedet Hemmelig.com fantes det kjente navn innen toppidrett, musikkbransjen og næringslivet. Noen har bare vært ute etter uforpliktende sex uten  betaling, men svært mange inngår åpenbare avtaler om prostitusjon.

Etter at Dagbladet skrev om nettsiden i vinter, ble siden hacket, og deler av brukerinformasjonen på siden ble lekket ut på nettet.

Hackingen ble anmeldt av Datatilsynet, og tre personer ble siktet for å ha hacket siden og spredd innholdet. Siden er nå nedlagt.

Fjernet Facebook-side Den drapssiktede 37-åringen hadde et svært aktivt liv på nett, med flere facebook-sider, flere blogger, egen Youtube-kanal og kontoer på flere datingsider.

Den mest oppdaterte Facebook-siden hans ble i går fjernet, etter at den var blitt oversvømmet av hatinnlegg.

Facebook bekreftet i går at det var de som stengte siden - og sa at politiet kunne få tilgang til innholdet.

«Grubler på livet» Mannen har hatt Facebook-profilen siden 18. mai 2010, og siden da er det blitt skrevet relativt korte oppdateringer fram til 15. juli i år. Fra denne datoen og fram til 5. august, da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant, er det ikke blitt lagt ut noen meldinger.

Men etter 19. august er det blitt publisert svært lange meldinger om blant annet politiet. Lørdag skrev han følgende på sin profil:

«Sitter og grubler i morgentimene ... Grubler på livet, vennene mine, naboene og familien min. Jeg grubler og tenker så det knaker, og tenker på situasjonen som er oppstått!».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media