TATT I NATT: Den 37 år gamle mannen som er siktet for drap på sin 30 år gamle samboer, ble pågrepet i Polen i natt. Her blir bilen hans tauet bort fra åstedet.
Foto: Elisabeth Sperre Alnes / Dagbladet
TATT I NATT: Den 37 år gamle mannen som er siktet for drap på sin 30 år gamle samboer, ble pågrepet i Polen i natt. Her blir bilen hans tauet bort fra åstedet. Foto: Elisabeth Sperre Alnes / DagbladetVis mer

Drapssiktet (37) pågrepet i rømningsbilen ved Krakow

Stoppet på motorveien 1 200 kilometer fra drapsstedet ved 03.30-tiden i natt. Barnet fra Kolbotn i god behold, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Den 37 år gamle mannen som er siktet for drap på sin samboer på  Trollåsen på Kolbotn utenfor Oslo lørdag, ble pågrepet i Polen før klokka 04 natt til i dag.

Han ble stoppet av politiet på motorveien utenfor Krakow, om lag 1 200 kilometer fra Oslo.

- Norsk politi fikk melding ved 03.30-tiden om at mannen var pågrepet og barnet tatt hånd i nærheten av Krakow sør i Polen. De var i bilen som siktede forsvant med fra drapsåstedet. Det skal ikke ha vært andre personer i bilen, opplyser politiadvokat Lars Lanes Østbye i Follo politidistrikt til Dagbladet.

Så vidt norsk politi har fått vite, skjedde pågripelsen uten dramatikk.  Politiet har ikke fått noen opplysninger om han har hatt våpen i bilen.

1 200 kilometer Bilavstand fra Oslo til Krakow er om lag 1 200 kilometer.

Politiet i Follo skal ha en pressekonferanse om pågripelsen klokka 09.30.

- Vi har ennå ikke snakket med den siktede og vi vet ennå ikke om polsk politi har avhørt han.  Derfor vet vi ikke hvor han og barnet hadde tenkt seg, sier Lanes Østbye.

Allerede i helgen tok politiet høyde for at mannen kunne tenkes å dra til Frankrike fordi han har familie der.

I god behold - Barnet er tatt hånd om, og er i god behold. Den siktede mannen ble pågrepet for et par timer siden, opplyser operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt ved 06-tiden mandag morgen.

- Vi har arbeidet via Interpol og har samarbeidet med polske myndigheter, sier fungerende politimester Ida Melbo Øystese i Follo politidistrikt til NRK.

- Det viktigste for oss er at både siktede og barnet er i god behold. Vi starter nå arbeidet med å få de to til Norge, sier Øystese.

Politiadvokat Lanes Østbye opplyser til Dagbladet at den drapsiktede er i politiarresten i Krakow.

Mannen ble etterlyst både i Norge og internasjonalt etter at hans 32 år gamle samboer ble funnet drept i rekkehusleiligheten til paret i Kolbotn i Akershus lørdag ettermiddag.

Kvinnen ble funnet med stikkskader på kroppen, men hvordan hun ble drept er ikke avklart.

Naboer skal ha hørt et skrik fra leiligheten til paret ved 01-tiden natt til lørdag, og det antas at drapet skjedde da.

Politiet ville mandag morgen fortsatt ikke gå ut flere opplysninger om hva som har skjedd på drapsåstedet - i påvente av obduksjonsrapporten og av hensyn til etterforskningen.

Samboerparets bil forsvant fra stedet kort tid etter. Den drapssiktede mannen tok med seg det ett år gamle barnet han hadde med samboeren da han rømte fra åstedet.

DREPT: Kvinnen ble funnet drept i en leilighet på Kolbotn. 
Foto: Charterparty.se
DREPT: Kvinnen ble funnet drept i en leilighet på Kolbotn. Foto: Charterparty.se Vis mer