- Drapssiktet (37) rystet over Joaquins død

Nekter for drap, og vil forklare seg om blodig biltur. Snakket med politiet i en time i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet gjennomførte i går kveld et kort avhør med 37-åringen som er siktet for drap på Joaquin Bermudez (49). Det skjedde i Oslo fengsel, og varte en times tid.


- Det er positivt at han har begynt å forklare seg. Vi har også fått signaler om at han ønsker å forklare seg videre, sier politiadvokat Christian Hatlo i oslopolitiet.

I morgen vil siktede bli framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Selv nekter 37-åringen all befatning med det antatte drapet.

- Politiet har gitt uttrykk for at den aktuelle personen trolig er død. Det er min klient rystet over, forteller advokat Aase Sigmond til Dagbladet.no.

-Ingen konflikt

Den svært spesielle politietterforskningen hadde torsdag ikke avdekket noe åpenbart motiv.

Ifølge Sigmond har klienten ikke hatt noen kjente psykiatriske problemer eller forhistorie med misbruk av rusmidler, men advokaten understreker at hun ikke har rukket å sette seg inn i hele bakgrunnen til mannen.

37-åringen er tidligere ustraffet, med unntak av ett mindre alvorlig forhold som ligger langt tilbake i tid. Før drapet var trønderen ønsket som vitne i etterforskningen av flere voldtektsforsøk i Trondheim, der han har samme bostedsadresse som sine foreldre, men er ikke mistenkt i saken. Mannen er arbeidsledig, men var yrkesaktiv forholdsvis nylig.

MANGLER LIKET: Politiet er ferdig med de mest sentrale åstedsundersøkelsen i den antatt drepte overlegens leilighet i Maridalsveien i Oslo, men aner ikke hvor han er. Foto: SCANPIX
MANGLER LIKET: Politiet er ferdig med de mest sentrale åstedsundersøkelsen i den antatt drepte overlegens leilighet i Maridalsveien i Oslo, men aner ikke hvor han er. Foto: SCANPIX Vis mer

Samtidig har ingen konflikt kommet til overflaten i avhøret med 37-åringen som kan forklare at det mangeårige vennskapet mellom ham og Bermudez brått tok slutt.

- Ikke homofil

Den antatt drepte overlegen var åpent homofil, og politiet har det siste døgnet avhørt personer i homsemiljøet i Oslo og ettergått elektroniske spor på offerets PC, blant annet aktivitet på populære nettsteder for homofile.

Så langt er det imidlertid lite som tyder på at drapsmotivet er knyttet til et kjærlighetsforhold mellom Bermudez og den drapssiktede 37-åringen. De to har kjent hverandre siden 1990-tallet, og politiet karakteriserte i dag relasjonen som et vennskapsforhold.

Den drapssiktede mannens forsvarer bekrefter at 37-åringen betegner seg som heterofil.

- Han er ikke homofil, og tilhørte åpenbart ikke noe «homofilt miljø», opplyste advokat Aase Sigmond til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Det har den drapssiktede mannen også forklart til politiet.

- Vi får se hva som avdekkes når saken utvikler seg, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen, som understreker at politiet så langt har få opplysninger om hva vennskapet mellom offeret og den antatte gjerningsmannen besto i.

- Kjørte ikke for å dumpe lik

Tidligere i kveld skrev Dagbladet.no at 37-åringen stiller seg uforstående til drapssiktelsen - og til at han skal ha fraktet liket bort fra åstedet og dumpet det på et sted han ikke vil avsløre for politiet. Det til tross for at han ble pågrepet mens han kjørte på E18 med offerets bil, som var tilsølt innvendig med store mengder blod som trolig stammer fra Bermudez.

- Det er ikke noe som tyder på at den aktuelle kjøreturen hadde noe med dumping av lik å gjøre. Kanskje merket han ikke blodsølet, mener advokat Sigmond.

Også garasjeanlegget i Bermudez\' bygård og overlegens leilighet hadde så mye blodsøl at politiet umiddelbart mente det var begått et drap.

<B>DREPT:</B> Den spanske overlegen Joaquin Bermudez (49), som jobbet ved Radiumhospitalet, ble sist sett av utenforstående søndag kveld.
<B>BLODIG BILTUR:</B> Den drapssiktede 37-åringen mener han har en plausibel forklaring på hvorfor han kjørte rundt i offerets bil, med baksetet fullt av blodsøl.