FUNNET DREPT HJEMME:  Politiets teknikere undersøker stedet der en 63 år gammel kvinne onsdag ble funnet drept. Kvinnens 39 år gamle sønn er siktet for drepet. Foto:  SCANPIX
FUNNET DREPT HJEMME: Politiets teknikere undersøker stedet der en 63 år gammel kvinne onsdag ble funnet drept. Kvinnens 39 år gamle sønn er siktet for drepet. Foto: SCANPIXVis mer

Drapssiktet (39) innlagt på psykiatrisk

Skulle fengsles, men er i stedet sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Siktede ble undersøkt av en lege i formiddag. Ut fra en medisinsk vurdering er han tvangsinnlagt på psykiatrisk avdeling, bekrefter politiadvokat Johan Martin Kile overfor Dagbladet.no.

39-åringen ble tidligere i dag varetektsfengslet i fire uker av Kristiansand tingrett med brev- og besøksforbud.

Da han skulle overføres til fengsel, ble han undersøkt av en lege og i stedet overført til sykehus.

- Legen mente det ikke var riktig og ha ham i fengsel, men hans helsesituasjonen er ikke veldig forskjellig fra det den har vært hele tiden, sier mannens forsvarer Ben Fegran.


-Psykotisk
Tiltalte har i avhør innrømmet å ha drept sin 63 år gamle mor med omfattende vold.  Selv sier han at han var psykotisk da dette skjedde.

- Dette er hans egen oppfattelse. Jeg er ikke lege, men ut fra min lekmannserfaring så virker det sannsynlig, sier mannens forsvarer.

Forsvareren har tidligere forklart at siktede har hatt en annen virkelighetsoppfatning enn andre den siste tiden

- Ut fra sin virkelighetsoppfatning mener han drapet var rasjonelt. Det holder han fast ved, det har ikke vært noen endring i hans virkelighetsoppfatning, bekrefter Fegran nå.

Ifølge forsvareren skal sønnen ha hatt en konflikt med moren en stund.

Foreløpig er det uvisst hvor lenge 39-åringen vil være innlagt på sykehus.

- Her vil det være en løpende medisinsk vurdering, sier politiadvokat Kile.  Han tror ikke innleggelsen vil ha stor betydning for etterforskningen.

- Det er planlagt nye avhør av mannen. Men ut fra de opplysningene jeg sitter med nå tror jeg ikke at innleggelsen vil forhindre disse, sier han.

Brutalt drap
Det var faren til siktede, som også er ektemannen til 63-åringen, som fant sønnen og sin drepte kone utenfor deres hjem onsdag kveld.

Ifølge fvn.no skjedde drapet trolig inne i huset. Hun skal deretter ha blitt slept ut av huset og delvis tildekt med granbar, skriver avisa.

Politiet betegner drapet som grufull voldshandling og sa først at kvinnen ble tatt av dage med en øks. Senere onsdag trakk de tilbake denne opplysningen. De ønsker nå ikke å si noe om drapsvåpenet.

- Vi har tatt beslag i flere gjenstander som har verdi i saken, sier Kile.

Den siktede sønnen er kjent av politiet fra før i forhold som omfatter vold, trusler og narkotika. Like før påske fikk han sin fjerde dom, denne gang for trusler, ifølge NTB.