Drapssiktet (39) og kona (32) mistet alle barna i tsunamien

Ekteparet fra Sri Lanka fikk ingen ny start i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går meldte en srilankisk mann (39) seg selv for politiet og fortalte at han hadde drept kona (32) hjemme på Røa i Oslo. Nå viser det seg at ekteparet mistet alle de tre små barna sine i tsunamien i 2004, kort tid før de kom til Norge, skriver VG i dag.

Trolig avhør i dag

Det var i 14-tida i går at 39-åringen tok kontakt med en politipatrulje i Oslo sentrum og sa «Jeg har drept kona mi». Hjemme hos ekteparet på Røa på Oslo vest ble kona funnet drept, og kriminalteknikere saumfarte i går åstedet. Den drapssiktede ektemannen blir trolig avhørt i dag.

Nå kommer det altså fram at ekteparet mistet alle barna i tsunamien 2. juledag 2004, en naturkatastrofe som rammet kystbefolkningen på Sri Lanka hardt.

Kort tid etter kom de to til Norge, der de søkte asyl, og bodde en stund på asylmottak i Kristiansand.

- Historien deres gjorde et dypt inntrykk på meg, forteller overlege Panchakulasingam Kandiah, tamilsk overlege i Helse Bergen og styremedlem i Norsk tamilsk helseorganisasjon. Han traff ekteparet da han var på ferie i Kristiansand sommeren 2005.

- Hadde det ikke godt

Ifølge Kandiah var ekteparet preget av tragedien som hadde rammet dem et halvår tidligere.

Drapssiktet (39) og  kona (32) mistet alle barna i tsunamien

- Kvinnen virket sliten og puslete. De hadde det ikke godt, forteller legen, som antyder at ekteparet følte seg fremmedgjort og isolert i Norge.

- Det er mange som faller utenfor, og som ikke forstår systemet her. Ekteparet forsto ikke samfunnet de var kommet til, de kom fra enkle kår på det østlige Sri Lanka, fra fiskerfamilier. Jeg oppfattet dem som svært beskjedne, og de snakket bare tamilsk. De ville ikke lage bry for noen og var ikke mennesker som ville kreve noe av systemet, sier Kandiah til VG.

<strong><b>DREPT:</strong></b> Her fraktes den drepte 32-årige kvinnen ut fra huset der hun og ektemannen (39) bodde på Røa vest i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD
DREPT: Her fraktes den drepte 32-årige kvinnen ut fra huset der hun og ektemannen (39) bodde på Røa vest i Oslo. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer