Drapssiktet (39) tilsto i avhør

Innrømmet i avhør at han drepte moren med omfattende vold.

<>TILSTO I AVHØR: Politiets teknikere gjør sine undersøkelser på stedet hvor en 63 år gammel kvinne onsdag ble funnet øksedrept. Kvinnens 39 år gamle sønn er arrestert mistenkt for å stå bak udåden. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
<>TILSTO I AVHØR: Politiets teknikere gjør sine undersøkelser på stedet hvor en 63 år gammel kvinne onsdag ble funnet øksedrept. Kvinnens 39 år gamle sønn er arrestert mistenkt for å stå bak udåden. Foto Tor Erik Schrøder / SCANPIX Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

39-åringen som er siktet for å ha drept sin mor i Evje i Setesdal onsdag, innrømmet i avhør at han drepte moren med omfattende vold.

- Han har erkjent de faktiske forholdene rundt drapet på den 63 år gamle moren, men har ikke tatt stilling til siktelsen om forsettlig drap, opplyser politiinspektør Nils Grønås i Agder politidistrikt til NTB.

39-åringen skal framstilles for varetektsfengsling fredag. Grønås regner med å legge ned påstand om fengsling i fire uker. Politiet vil også kreve at 39-åringen må gjennomgå en judisiell observasjon for å fastslå hvorvidt han er strafferettslig tilregnelig.

Avhørt i natt

Grønås sier siktelsen er foreløpig og at drapet skjedde med bruk av omfattende vold. Torsdag arbeidet fremdeles tekniske etterforskere i huset i Evje i Setesdal hvor den drapssiktede sønnen bodde sammen med foreldrene.

Mannen ble av helsepersonell erklært frisk nok til å bli avhørt av politiet og til å sitte i en fengselscelle etter at han ble pågrepet onsdag ettermiddag. Natt til torsdag forklarte han seg i et langt innledende avhør med etterforskerne.

Ifølge naboer som VG Nett har snakket med skal det i lang tid ha vært krangling mellom foreldrene og sønnen.

Grønås vil derimot ikke uttale seg om motivet for drapet.

Obduseres

Det var mannens far som oppdaget den døde. Politiet betegner drapet som grufull voldshandling og sa først at kvinnen ble tatt av dage med en øks. Senere onsdag trakk de tilbake denne opplysningen.

- Den døde er sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon. Den vil kunne avdekke hva som skjedde, forklarer Grønås.

Den siktede sønnen er kjent av politiet fra før i forhold som omfatter vold, trusler og narkotika. Like før påske fikk han sin fjerde dom, denne gang for trusler.

39-åringen skal framstilles for varetektsfengsling fredag. Grønås regner med å legge ned påstand om fengsling i fire uker. Politiet vil også kreve at 39-åringen må gjennomgå en judisiell observasjon for å fastslå hvorvidt han er strafferettslig tilregnelig.

NTB


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer