FUNNET DØD HJEMME: Hilda Feste (98) ble funnet død i sin eldreleilighet i Os søndag kveld. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET
FUNNET DØD HJEMME: Hilda Feste (98) ble funnet død i sin eldreleilighet i Os søndag kveld. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADETVis mer

Drapssiktet 42-åring fra Os løslatt

Krise i etterforskningen av drapet på Hilda Feste (98).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 42-årige mannen som var siktet for drapet på Hilda Feste (98) i Os, er løslatt. Samtidig er siktelsen frafalt.

- Dette er en bra vending for min klient, og et stort spørsmålstegn for politiet, sier 42-åringens forsvarer Carl-Christian Grythe Hoff til Dagbladet.

Hordaland politidistrikt bekrefter i en pressemelding at 42-åringen er sjekket ut av saken. Det betyr at gjerningspersonen eller -personene etter drapet er på frifot.

Arrestert søndag 42-åringen har sittet i politiarresten siden søndag kveld, da han ble pågrepet for et familieforhold. I går kunngjorde politiet at de hadde siktet ham for drapet på 98-åringen.

Mannen, som selv er bosatt i Hordaland-kommunen, har hele tida nektet for at han har noe med drapet å gjøre, og hans mor og bror har i politiforklaring gitt ham alibi; de hevder han var hjemme hos moren i tidsrommet da drapet ble begått.

Politiet har uttalt at de er i tvil om at 42-åringen virkelig er riktig gjerningsmann, og har jobbet for å sjekke ham ut av saken.

Store hodeskader Hilda Feste, som bodde i et bofellesskap i Os, ble funnet død søndag kveld, med store hodeskader. Det var kvinnens hjemmesykepleier som fant henne; minutter før hadde hun observert en mannsperson inne i leiligheten.

Kort tid etter ble den nå løslatte 42-åringen pågrepet hjemme hos sin mor, bl.a. på grunnlag av skader han var påført. Han hevder selv skadene stammer fra et basketak med broren, og synes nå å ha blitt trodd på dette.

Ifølge forsvarer Hoff er hans klient svært kritisk til politiets framferd overfor ham.

- For ham har dette vært klart urimelig, og et overgrep, sier advokaten til Dagbladet.

Han vil ikke kommentere hvorvidt han synes politiets etterforskningsskritt har vært overilte.

- Ingen grunn til panikk - Vil din klient forfølge saken på noe vis?

- Vi har satt av tid til et møte i slutten av uka. Utover det vil jeg ikke kommentere dette.

Til TV 2 Nyhetskanalen sier politiets påtaleansvarlige Asbjørn Onarheim at de ikke har andre mistenkte.

- Det er en drapsmann på frifot, ja. Men det er ingen grunn til frykt eller panikk, sier Onarheim til TV 2.

Hordaland politidistrikt opplyser at rapporten fra obduksjonen av drapsofferet vil foreligge i løpet av dagen.

Dagbladet følger saken.

ENGASJERT: Den drepte 98-åringen var engasjert i sikkerheten for eldre i Os, og fikk for seks år siden besøk av ordfører Terje Søviknes. Foto: ODDMUND LUNDE / DAGBLADET
ENGASJERT: Den drepte 98-åringen var engasjert i sikkerheten for eldre i Os, og fikk for seks år siden besøk av ordfører Terje Søviknes. Foto: ODDMUND LUNDE / DAGBLADET Vis mer