Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i Bergen

Drapssiktet (43) i Bergen godtar fengsling i fire uker

Den 43 år gamle mannen som er siktet for å ha drept sin mor i Bergen.

FANT DRAPSVÅPEN: Den drapssiktede 43-åringen fortalte politiet at han hadde gjemt drapsvåpenet i denne boden utenfor leilighetskomplekset der han har bodd sammen med sin 70 år gamle mor. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix
FANT DRAPSVÅPEN: Den drapssiktede 43-åringen fortalte politiet at han hadde gjemt drapsvåpenet i denne boden utenfor leilighetskomplekset der han har bodd sammen med sin 70 år gamle mor. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Bergen tingrett gir partene medhold i at dørene må lukkes under fengslingsmøtet, av hensyn til etterforskningen. Også kjennelsen vil bli unntatt offentlighet når den etter hvert foreligger.

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Den 43-årige mannen som er siktet for å ha drept sin 70-årige mor i Bergen i helga, samtykker til fengsling. Det opplyser hans forsvarer Jannicke Keller-Fløystad til Dagbladet.

- Han er begjært fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Dette samtykker han i, sier Keller-Fløystad på vei inn til fengslingsmøtet klokka 12.45.

FORSVARER: Jannicke Keller-Fløystad fra Advokatfirmaet Elden forsvarer 43-åringen. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FORSVARER: Jannicke Keller-Fløystad fra Advokatfirmaet Elden forsvarer 43-åringen. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Trolig lukkede dører

Hun opplyser videre at hun vil begjære lukkede dører, av fare for av hensynet til privatlivets fred. Påtalemakten har allerede varslet at også de vil lukke dørene under fengslingsmøtet, av frykt for bevisforspillelse.

Den siktede mannen er innlagt på psykiatrisk sykehus og stiller ikke selv i retten.

43-åringen ringte selv til politiet lørdag kveld og fortalte at han hadde tatt livet av sin 70 år gamle mor på Landås i Bergen. Han ble pågrepet uten dramatikk.

Etter at han ble pågrepet, er han blitt ivaretatt av helsevesenet og er nå innlagt på Sandviken sykehus, med politivakthold. Han har latt seg avhøre flere ganger.

PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Ørjan Ogne er påtaleansvarlig i saken. Foto: Leif Stang / Dagbladet
PÅTALEANSVARLIG: Politiadvokat Ørjan Ogne er påtaleansvarlig i saken. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

- Bodde med moren

Mannen har bodd sammen med sin mor den siste tida. Politiadvokat Ørjan Ogne sa søndag kveld at han i avhør har fortalt om hvor han la drapsvåpenet i en bod utenfor leilighetskomplekset på Landås. Bergensavisen skriver at han skal ha drept sin mor med en øks.

Drapsvåpenet ble funnet av etterforskere i en bod utenfor leilighetskomplekset.

Siktede er ikke straffedømt tidligere. Han har slitt med psykiske lidelser og skal ha blitt utskrevet fra en institusjon mot sin vilje for noen uker siden.

Ifølge politiet erkjenner mannen de faktiske forhold, men det er uklart hvordan han stiller seg til skyldspørsmålet.

- I sjokk

Den siktedes forsvarer Jannicke Keller-Fløystad sa i går til Bergensavisen at klienten er i sjokk og tar dødsfallet tungt. Hun ba i går om at han måtte få slippe å møte i fengslingsmøtet.

Politiets etterforskning er omfattende. I tillegg til at tekniske funn sikres i og rundt leilighetskomplekset, har etterforskerne gjennomført rundspørring i området.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!