Drapssiktet 47-åring dømt for å ha forgiftet sosialarbeider

Også 36-åringen er en kjenning av politiet. Begge siktede er tidligere dømt for tyveri ved flere anledninger.

FUNNET HER: I dette huset på Sandvoll i Kvinnherad, ble mannen i 60-åra funnet drept. Foto: Magne Fitjar / husnesnett.no
FUNNET HER: I dette huset på Sandvoll i Kvinnherad, ble mannen i 60-åra funnet drept. Foto: Magne Fitjar / husnesnett.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har siktet to kvinner for det mistenkelige dødsfallet til en 65-åring i Sandvoll. Den ene er 47 og den andre 36 år gammel.

47-åringen har tidligere vært i politiets søkelys. I 2010 tilsatte den siktede 47-åringen narkotika i kaffen til sosialarbeideren, viser domspapirene.

Pulveret inneholdt Metaamfetamin. Helsearbeideren kjørte intetanende rundt i ruspåvirket tilstand og klaget på hodepine og  at hun følte seg uvel.

Kvinnen ble i 2011 dømt for tyveri.  47-åringen stjal lommebøker, klokker  og verdisaker fra flere personer. Kvinnen ble tatt på fersken med lommebøkene og verdisaker hun hadde stjålet, av sikkerhetsvakter på Flesland lufthavn, da kun skulle gjennom sikkhetskontrollen.

Hun ble dømt til å sone 90 dager ubetinget fengsel, men slapp å betale erstatning på grunn av hennes økonomiske situasjon.

Siktet i drapssak I dag ble kvinnen siktet for drap av en 65 år gammel mann på Sandvoll i Kvinnherad kommune. 47-åringens forsvarer sier at hun vil bli avhørt i kveld.

- Jeg skal møte med henne i kveld, eller i morgen. Foreløpig har jeg ikke annet å melde.  Det vil ikke bli noe avhør før jeg har hatt et møte med henne, sier Odd Arild Helland til Dagbladet.

Hvordan stiller hun seg til siktelsen?
- Det kan jeg ikke kommentere, sier Helland.

Hvorfor ble du oppnevnt i saken?
- Hun ba om min bistand, sier han.

Har du jobbet for henne tidligere?
- Det kan jeg ikke kommentere, sier forsvareren.

Er hun fra Kvinnherad?
- Det kan jeg ikke kommentere, sier han.

Bekrefter dom Den andre siktede, en 36 år gammel kvinne, er også straffedømt flere ganger, blant annet for narkotikaforbrytelser og tyveri.

Forsvareren til 36-åringen, Frode Skogvold, sier at hans klient har sittet i avhør i to timer i dag.

- Hun har ennå ikke tatt stilling til siktelsen. Det kommer først i senere avhør. Vi fortsetter med nye avhør i morgen, forteller Skogvold.

Han vil ikke kommentere hvilken relasjon hun har til 65-åringen, eller hvorfor hun, ifølge politiet, oppsøkte han midt på natten.

Forsvareren bekrefter at hun er tidligere domfelt for narkotikaforbrytelser og tyveri, samt at hun var del av et rusmiljø. Skogvold har representert kvinnen også ved tidligere straffesaker.