SKUTT I HYTTE: Helge Mannsverk (52, bildet) ble skutt i denne hytta i Gargoluoppal i Kautokeino. Foto: PERNILLE GRUNNVOLL / CPM, PRIVAT
SKUTT I HYTTE: Helge Mannsverk (52, bildet) ble skutt i denne hytta i Gargoluoppal i Kautokeino. Foto: PERNILLE GRUNNVOLL / CPM, PRIVATVis mer

Drapssiktet (48) samtykker til fengsling

Men er ennå ikke avhørt om drapet på Helge Mannsverk (52).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 48-åringen som er siktet for å ha skutt og drept Helge Mannsverk (52) på ei hytte i Finnmark lørdag, vil la seg varetektsfengsle i dag, ifølge politiets opplysninger.

- Vi vil begjære ham fengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll, opplyser Ernst Pettersen, politiadvokat ved Vestfinnmark politidistrikt, til Dagbladet.

- Nedbrutt Han opplyser også at den siktede Finnmarks-mannen, som ble pågrepet lørdag kveld, så langt ikke er blitt avhørt. Den 48-åringens advokat Kjetil H. Nilsen opplyste i går kveld at mannen er svært nedbrutt.

Politiadvokat Pettersen opplyser at Kripos driver teknisk åstedsundersøkelse i hytta, som ligger i Gargouoppal i Kautokeino kommune. Samtidig fortsetter Vestfinnmark politidistrikt sin taktiske etterforskning med vitneavhør.

SAS-pilot Mannsverk ble skutt med ett skudd, trolig fra et gevær. I forkant av hendelsen meldte han, etter hva Dagbladet forstår, den siktede til politiet for promillekjøring med traktor. Under promillekjøring sperret 48-åringen hyttas innkjørsel med snø.

Slektsrelasjon Etter å ha blitt pågrepet for promillekjøringen, og deretter løslatt, returnerte den siktede til hytta, der altså Mannsverk ble skutt. I forkant kom det til et basketak der den siktede ble påført skader. En tredje person var til stede, men ble ikke skadd.

Den siktede 48-åringen har en slektsrelasjon til avdøde, som er til obduksjon. Foreløpig vil ikke politiet gå ut med hva de mener er motivet for drapet.