TEKNISK ETTERFORSKNING: Mye etterforskning gjenstår, bl.a. skal åstedsundersøkelsene ferdigstilles. Her arbeider kriminalteknikere i siktedes bopel på Lisleby. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADET
TEKNISK ETTERFORSKNING: Mye etterforskning gjenstår, bl.a. skal åstedsundersøkelsene ferdigstilles. Her arbeider kriminalteknikere i siktedes bopel på Lisleby. Foto: JOHN T. PEDERSEN / DAGBLADETVis mer

Drapssiktet (50) fengslet i fire uker

Er innlagt på psykiatrisk sykehus og stilte ikke i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 50-åringen fra Fredrikstad som er siktet for å ha drept sin 35-årige ekssamboer, ble i dag fengslet for fire uker med brev- og besøkskontroll. Han får ikke tilgang på medier, og nektes omgang med andre innsatte de to første ukene, opplyser Østfold politidistrikt.

- Vi er godt fornøyd med utfallet av fengslingsmøtet, sier politiadvokat Nanna Aaby til Dagbladet.

Møtte ikke Selv møtte ikke den siktede til dagens rettsmøte; politiet kommer til at han er i såpass dårlig mental forfatning at han er innlagt på psykiatrisk sykehus inntil videre. Et forsøk på å avhøre ham i dag mislyktes.

- Det har foreløpig ikke vært mulig å prate med ham, så vi får vente og håpe han blir bedre, sier mannens forsvarer John Christian Elden til Dagbladet.

Elden la under fengslingsmøtet ned påstand om at klienten måtte løslates.

- Det er eneste mulighet når klienten ikke har forklart seg og ikke kan kommunisere, forklarer advokaten.

- Ut fra dokumentene bestred jeg at det forelå tilstrekkelig sterk mistanke mot ham til fengsling, sier han.

Rettspsykiatrisk undersøkelse Nå ønsker politiet å få siktede rettspsykiatrisk undersøkt så snart som mulig, for å finne ut hvorvidt han er strafferettslig tilregnelig.

- En slik undersøkelse kan gjennomføres selv om han ikke lar seg avhøre, opplyser politiadvokat Aaby.

Hun forteller at mye gjenstår i etterforskningen; bl.a. må flere vitner avhøres, og de tekniske undersøkelsene på åstedet må sluttføres.

Den 35-årige kvinnen ble funnet hardt skadd på den siktedes bostedsadresse i Fredrikstad-bydelen Lisleby natt til i går, og døde seinere på sykehus. 50-åringen ble pågrepet i Sarpsborg og innlagt på psykiatrisk sykehus.

Så langt er ikke motivet for drapet kjent, og politiet vil av hensyn til etterforskningen ikke uttale seg om dette - ei heller om ubekreftede opplysninger om hendelsesforløpet og drapsvåpenet.

Bekjente av avdøde og siktede beskriver et turbulent forhold, og VG skriver at paret nylig gikk fra hverandre. De er opprinnelig fra henholdsvis Latin-Amerika og Sør-Asia.