Drapssiktet 59-åring fra Drammen risikerer dødsstraff i Thailand

Ifølge politiets etterforskningsleder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den norske 59-åringen som er siktet for å ha drept en 54 år gammel bergenser i Thailand skjærtorsdag, risikerer dødsstraff, ifølge politiets etterforskningsleder.

- Vi har foreløpig siktet ham for overlagt drap. Alt taler for det, sier oberstløytnant Yutthana Rattanapan til Bergens Tidende i Thailand lørdag.

- Overlagt drap kan føre til dødsstraff, fortsetter Rattanapan.

Den drapssiktede 59-åringen fra Drammen er ikke avhørt.

- Vi kan ikke avhøre siktede før legene tillater det, sier oberstløytnant Rattanapan.

At politiet mener drapet skjedde med overlegg, begrunner han med at 59-åringen hadde med seg en pistol - og at han hentet den fra mopeden rett før de dødelige skuddene falt.

Den 54 år gamle bergenseren ble drept med to skudd, før 59-åringen skal ha gjort et mislykket forsøk på å ta livet av seg selv. I helgen lå drammenseren på et sykehus i Petchaburi. Han skal være utenfor livsfare.

Ifølge Bergens Tidende gir overlagt drap i Thailand som regel fra 30 års fengsel til livstidsstraff. Thailand står på Amnestys liste over land som fortsatt praktiserer dødsstraff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.