ÅSTED: Politiet mener at 90-åringen som ble funnet død bak denne døra 13. mars ble drept. Foto: Håkon Eikesdal/Dagbladet
ÅSTED: Politiet mener at 90-åringen som ble funnet død bak denne døra 13. mars ble drept. Foto: Håkon Eikesdal/DagbladetVis mer

- Drapssiktet (60) var 90-åringens hushjelp

Det forklarer naboer ved åstedet til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kvinnen som er siktet for drapet på 90 år gamle Pål Stener Johannessen (90) i Niels Juels gate i Oslo pekes ut som mannens private innleide hushjelp av flere naboer av mannen som Dagbladet har snakket med.

- Det var en kvinne i 60 årene hos ham flere ganger i uka som pleiet ham, sier Trond Kverneland til Dagbladet.

Kvinnen eier en hund som ofte var med på jobb til 90-åringens bopel.

- Den hunden og min hund kom særdeles dårlig overens, så jeg måtte skille dem fra hverandre. Slik kom vi i snakk. Blant annet møtte vi hverandre i kjelleren i begynnelsen av forrige uke. Da var hun inne i boden hans for å lete etter noe, sier Kverneland til Dagbladet.

- Hun kjente godt til hans helsetilstand og videreformidlet blant annet et ønske fra meg om å besøke ham forrige uke, sier Kverneland til Dagbladet.

Politiet bekreftet i ettermiddag at den drapssiktede kvinnen var hjemmehjelp for 90-åringen.

- Det har vært et slags privat hjemmehjelpsforhold mellom dem. De har kjent hverandre i flere år, sier politiadvokat Pål Fredrik Hjort-Kraby.

Nekter for drap Politiet har bedt om fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud. Det ble bestemt at saken skal gå for lukkede dører fordi det fortsatt gjenstår avhør av vitner og tekniske undersøkelser i saken.

Kvinnens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, sier til Nettavisen at hun stiller seg uforstående til anklagene.

- Hun nekter for dette og stiller seg helt uforstående til drapsanklagene, sier Storrvik.

Politiet opplyser at det først ble antatt at mannen led en naturlig død.

Men politiet fikk så opplysninger som gjorde at de startet etterforskning og etter en drøy uke ble en 60 år gammel kvinne pågrepet og siktet for drap.

Siktede og fornærmede er ikke i familie.

Kvinnen er ikke tidligere kjent av politiet.