GRANSKER HJEMMET TIL SIKTEDE: Kripos og politiet gjorde tekniske undersøkelser på åstedet der politimannen Olav Kildal ble knivdrept i forrige uke. Nå er siktede flyttet til en psykiatrisk avdleing i Trondheim. Foto: Ole Morten Melgård / Dagbladet
GRANSKER HJEMMET TIL SIKTEDE: Kripos og politiet gjorde tekniske undersøkelser på åstedet der politimannen Olav Kildal ble knivdrept i forrige uke. Nå er siktede flyttet til en psykiatrisk avdleing i Trondheim. Foto: Ole Morten Melgård / DagbladetVis mer

Drapssiktet (62) flyttet til psykiatrisk i Trondheim

Siktet for drapet på Olav Kildal (58).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

62-åringen som er siktet for å ha tatt livet av en politimann i Mo i Rana, er overført til Trondheim.

Mannen har vært innlagt ved psykiatrisk avdeling på Nordlandssykehuset i Bodø. Nå er han overført til Brøset kompetansesenter i Trondheim, opplyser Salten politidistrikt, som etterforsker saken. Brøset er et regionalt kompetansesenter for sikkerhets-, fengsels- og rettspsykiatri.

62-åringen har ikke vært frisk nok til å bli avhørt etter at han ble pågrepet forrige torsdag. Men politiet håper at muligheten til å få gjennomført et avhør blir større dersom han får tettere psykiatrisk oppfølging. Politiet er i jevnlig kontakt med sykehuset om helsesituasjonen hans.

Salten tingrett har også oppnevnt to rettspsykiatrisk sakkyndige som skal undersøke 62-åringen. De skal blant annet avklare om siktede var tilregnelig i gjerningsøyeblikket da han knivstakk politimannen Olav Kildal.

Politimannen ble drept under et tjenesteoppdrag forrige onsdag, da han og en kollega skulle bistå i transporten av den 62 år gamle psykiatriske pasienten fra 62-åringens hjem på Mo til psykiatrisk sykehus i Bodø.

NTB