DRAP: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept i dette rekkehuset på Kolbotn lørdag. Foto: Elisabeth Sperre Alnes
DRAP: Camilla Samira Olsen (32) ble funnet knivdrept i dette rekkehuset på Kolbotn lørdag. Foto: Elisabeth Sperre AlnesVis mer

- Drapssiktet avslørt da han betalte med kort

Kombinasjonen av sporing av både betalingskort og mobiltelefon skal ha bidratt til pågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det var da den drapssiktede samboeren i går morges brukte sitt betalingskort politiet fikk det første tegnet på at han var i live. Informasjon fra kortet tydet på at han befant seg nord i Tyskland.

Elektroniske spor Ifølge NRK var det en kombinasjon av mannens kortbruk og påslåtte mobiltelefon som bidro til at mannen ble oppsporet og pågrepet i Rabka, 20 minutter fra den polske byen Nowy Targ sør i Polen natt til i dag.

Politiet har siktet mannen for knivdrap på sin samboer, og i går formiddag ble han formelt etterlyst gjennom Interpol.

Fransk pass Samboerparets ett år gamle sønn var i bilen sammen med den siktede da han ble pågrepet av polsk politi like ved Krakow i natt. Gutten er nå innlagt på sykehus i Nowy Targ for rutinemessig legesjekk. Polsk politi forteller at det foreløpig er uklart hva som skjer med barnet videre, og at det vil avgjøres av påtalemyndighetene i Polen.

Ifølge Dagbladets kilder i det polske politiet skal den siktede mannen, som er halvt fransk, ha blitt pågrepet med fransk pass. Mannen er oppvokst i Oslo, men har både familie og venner i Sør-Frankrike. Den ett år gamle gutten skal også ha dobbelt statsborgerskap, ifølge kilden.

Frankrike På grunn av 36-åringens tilhørighet til Frankrike har det for politiet vært nærtliggende å tro at det kan ha vært destinasjonen for reisen.

Talsperson Daruiusz Nowak ved regionspolitiet i Krakow bekrefter overfor NRK at det var elektroniske spor som tydet på at mannen hadde reist inn i landet og var på vei sørover.

Anne Gunn Edvardsen ble i ettermiddag oppnevnt som forsvarsadvokaten for den siktede 36-åringen. Hun hadde i går kveld ikke fått satt seg inn i saken eller vært i kontakt med den siktede.

Dagbladet oppdaterer saken.

DREPT: Camilla Samira Olsen (32). Foto: Charterparty.se
DREPT: Camilla Samira Olsen (32). Foto: Charterparty.se Vis mer