Drapssiktet ber om å bli løslatt

25-åringen, som er siktet for drapet på en pirattaxisjåfør i Trondheim, begjærer seg løslatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag er det fire uker siden 25-åringen fra Heimdal ble varetektsfengslet. Begrunnelsen var fare for bevisforspillelse. 25-åringen aksepterte fire uker i varetekt. Dette for at kriminalpolitiet skulle få tid til å foreta alibisjekker og våpentekniske undersøkelser.

I morgen skal 25-åringen etter planen framstilles for ny fengsling.

Mannens forsvarer, advokat John Chr. Elden, sier til Dagbladet at klienten denne gang vil be om å bli løslatt.

- 25-åringen ble avhørt et par dager etter at han ble varetektsfengslet. Sist fredag ønsket politiet et nytt avhør, men det ble avlyst, uten at vi fikk noen begrunnelse. Siden har vi intet hørt om avhør, sier Elden.

Pekte ut våpen

Etter arrestasjonen påviste den svært våpeninteresserte 25-åringen en pistol av merket Glock. Våpenet var hjemme hos hans foreldre på Oppdal. Dette våpen har vært til undersøkelser hos Kripos i Oslo, for om mulig å knytte det til åstedet, eller sjekke det ut av drapssaken.

46-åringen Mahmed Jamal Shirwac ble skutt med minst fem skudd i Ringvålveien på Heimdal. Han ble funnet død i bilen sin natt til 23. august. Åstedet ligger ikke langt fram hjemmet til 25-åringen.

Politiet taus

RYSTET: Det norsk-somaliske miljøet i Trondheim er rystet av drapet. Bildet er fra  begravelsen til den drepte Mahmed Jamal Shirwac som ble skutt og drept i sin egen bil. Foto: Ned Alley/Dagbladet
RYSTET: Det norsk-somaliske miljøet i Trondheim er rystet av drapet. Bildet er fra begravelsen til den drepte Mahmed Jamal Shirwac som ble skutt og drept i sin egen bil. Foto: Ned Alley/Dagbladet Vis mer

Elden sier at det tok politiet en dag å skaffe en våpenteknisk rapport som ble lagt til grunn for varetektsfengslingen.

- Foreløpig har vi ikke hørt et ord om undersøkelsene av pistolen. Det er etter min mening besynderlig. Jeg regner for øvrig med at etterforskerne har sjekket 25-åringens forklaring om hva han foretok seg på det aktuelle tidspunktet, sier forsvareren.

Ikke planlagt

Etter drapet gikk påtalemyndigheten til tingretten og ba om å få sjekke over 100 personer i området, som hadde lisens på våpen som ut fra kaliber kunne vært brukt under drapet i Ringvålveien. Det var på den måten politiet fant fram til 25-åringen.

25-åringen er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til forsettlig drap.

Det betyr at påtalemyndigheten så langt ikke har funnet grunnlag for å tro at drapet var planlagt, om 25-åringen er gjerningsmannen.

Det som er klart, er at vedkommende som drepte 45-åring, beveget seg ute i Trondheim på natta bevæpnet.

Drapssiktet ber om å bli løslatt