Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet bergenser skylder Nordea 5,4 millioner

Takket banken.

FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet
FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet er i ferd med å endevende fortiden til de to mennene (32 og 34) som er siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo i februar i år.

Politiet mener Simmons kan ha blitt utsatt for et bedrageriforsøk i forkant av drapet.

Stort krav De to er begge dømt for bedragerier. 34-åringen har i tillegg en klekkelig inkassogjeld. Mannen er registrert med krav mot seg på litt over 5,5 millioner kroner.

Mesteparten av dette er til Nordea. 1,4 millioner er knyttet til et inkassokrav fra banken i juli 2011, og 4 millioner fra en forliksrådsdom i september samme år.

Politiadvokat Andreas Strand sier de nå går gjennom de siktedes forhistorie.

- Vi ser på tidligere forhold og anmeldelser, for å se om noe kan være relevant for etterforskningen, sier Strand til Dagbladet.

Møtte ikke opp Den 34 år gamle bergenseren møtte ikke opp i forliksrådet da saken kom opp, og ha fikk en uteblivelsesdom i tråd med bankens påstand. Mannen fikk frist på 14 dager til å betale millionkravet, men det ser ikke ut til å ha blitt betalt ned stort.

Av forliksrådsdommen framgår det at han ikke godtok Nordeas krav, men han møtte ikke opp i retten for protestere. Han hadde heller ikke gyldig fraværsgrunn.

På et seinere tidspunkt har mannen skrevet til banken på et sosialt medium, og gitt uttrykk for at han setter stor pris på bedriften, som har gitt ham så mye. I sosiale sammenhenger skal han også ha skrytt av å ha lurt banken for et større millionbeløp.

MUSIKER: Paul Simmons var en lovende musiker. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
MUSIKER: Paul Simmons var en lovende musiker. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

Advokat Benedict de Vibe, 34-åringens forsvarer, sier han ikke er kjent med klientens tidligere sivile saker, da han ikke representerte mannen i den forbindelsen.

Nordea sier de ikke kan kommentere saken, da de ikke kan «gå ut med opplysninger som gjelder enkeltstående kundeforhold».

- Forsøkte gjenoppliving 34-åringen har forklart at han var til stede på hotellrommet da Paul Simmons fikk et illebefinnende.

Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept.

Kretsen rundt Simmons skal ha blitt fortalt at den nå drapssiktede 34-åringen fant Simmons livløs på rommet etter at han kom ut fra dusjen.

- Min klient sier at han fant ham livløs, at han ringte etter ambulanse, og at han forsøkte ulike måter å gjenopplive ham på, sa forsvarer de Vibe til Dagbladet fredag.

Den siktede 32-åringen skal ha vært på rommet tidligere på kvelden. Simmons ble kjørt til Ullevål sykehus i Oslo, men døde etter to dager.

Talentfull musiker Bistandsadvokat Gunhild Lærum sa fredag at familien er i dyp sorg.

- De har tillit til politiets arbeid, og at de gjør det de kan for å finne ut hva som har skjedd, sa Lærum til Dagbladet.

SIKTET: 34-åringen nekter straffskyld.
SIKTET: 34-åringen nekter straffskyld. Vis mer

Simmons var bosatt på Lillestrøm, og var en profilert musiker lokalt. Da Romerikes Blad omtalte dødsfallet, skrev avisa at han var i ferd med å befeste sin posisjon som musiker.

De to siktede mennene nekter begge straffskyld.

SIKTET: 32-åringen nekter straffskyld.
SIKTET: 32-åringen nekter straffskyld. Vis mer
Hele Norges coronakart