Drapssiktet blir i fengsel

BERGEN (Dagbladet): Politiet fikk i går kjennelse for å holde en 34 år gammel bergenser i varetekt i nye fire uker, siktet for forsettlig drap på datakonsulenten Yngve Elvik (37) i sommerparadiset Gjervik på Lindås 20. juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

34-åringen har nektet å forklare seg de siste ukene, men svarte på spørsmål da han ble framstilt i Bergen forhørsrett i går.

Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen. Etterforskningsledelsen i Hordaland politidistrikt mener det var 34-åringen som løsnet skuddet mot Yngve Elvik.

Nekter skyld

- Min klient står fast ved sin første politiforklaring og nekter enhver befatning med drapet. Det finnes heller ingen tekniske bevis som knytter ham til denne saken, sier mannens forsvarsadvokat Bjørn Meltzer til Dagbladet.

Under fengslingsmøtet skal politiinspektør Bjørn Mevatne ha lagt fram nye vitneforklaringer som skal så tvil om 34-åringens alibi.

Det ble også reist spørsmål om bruk av en mobiltelefon som den siktede har disponert. Han har ei hytte i nærheten av drapsstedet.

Bjørn Meltzer vil bruke noen dager for å kontrollere nye opplysninger om tidspunkter for hvor hans klient skal ha oppholdt seg i det aktuelle døgnet mellom 20. og 21. juni.

- Først når det er gjort, vil jeg ta stilling til om vi skal påkjære kjennelsen til Gulating lagmannsrett, sier Meltzer.

Nytt fengslingsmøte

I dag blir en 33-åring framstilt for forlenget fengsling i Ålesund. Han er siktet for medvirkning til drapet, og regnes som hovedmannen i saken.

Drapsofferet skal ha tystet til politiet om hans deltakelse i en større hasj-sak i 1992. 33-åringen har bestemt seg for å svare på spørsmål under forhørsrettsbehandlingen i dag.

Den tredje mannen som er siktet i saken, en 37-åring, er løslatt av politiet etter å ha endret forklaring om sin befatning med saken.

- Denne karen har gitt to motstridende forklaringer. Jeg har merket meg at politiet tror på den siste forklaringen, men mannen har i alle fall løyet en gang, sier advokat Bjørn Meltzer.