- Drapssiktet bor 700 meter fra åstedet

Den siktede 23-åringen bor ved foten av Akslafjellet.

KORT VEI TIL ÅSTEDET:  Den siktede kunne ta seg fra åstedet og hjem på under ti minutter. Foto: Google Maps/Bjørn Langsem
KORT VEI TIL ÅSTEDET: Den siktede kunne ta seg fra åstedet og hjem på under ti minutter. Foto: Google Maps/Bjørn LangsemVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): 23-årigen som er siktet for drap og overgrep mot Anja Weløy Aarseth bor i en leilighet like i nærheten av åstedet.

Ifølge bt.no ligger siktedes bolig bare 700 meter fra stedet fra der den 21 år gamle kvinnen ble funnet drept.

Siktede bodde på drapstidspunktet i en loftsleilighet i en firemannsbolig.

Fra inngangsdøra er det bare et minutts gange til en tursti som leder opp til Akslafjellet.

Bt.no har beregnet at siktede kunne ta seg fra åstedet og hjem på under ti minutter.

- Ubehagelig Dagbladet har vært på den siktedes siste bolig nå i kveld. Døren opp til leiligheten er plombert av politiet. Likevel var det flere av naboene som Dagbladet har snakket med som ikke hadde fått med seg at politiet hadde vært på stedet før den siktedes navn spredde seg i nærmiljøet.

- Jeg fikk vite i går at han har bodd her. Dette er en liten by, så vi hørte navnet hans like etter arrestasjonen, sier en kvinnelig nabo i den lille oppgangen.

BODDE I LEILIGHET:Siktede bodde i loftsleiligheten i denne firemannsboligen ved foten av Akslafjellet. Foto: Bjørn Langsem
BODDE I LEILIGHET:Siktede bodde i loftsleiligheten i denne firemannsboligen ved foten av Akslafjellet. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Det har vært ubehagelig å bo her og vite at det har skjedd rett borti fjellet vårt, der vi går tur, og det ble enda mer ubehagelig da vi fikk vite at han har bodd her, sier hun. Kvinnen forteller at hun har vært i vitneavhør hos politiet i dag.

- Jeg har vært i avhør i dag. Men jeg vet ingenting og har hverken sett eller hørt noe. Men det er forferdelig ubehagelig dette her, gjentar hun.

Pågrepet annet sted Siktede har etter det Dagbladet får opplyst bare bodd i boligen i noen få måneder.

23-åringen ble pågrepet på en annen kant av byen i 17.30 tiden i går, nøyaktig en uke siden Anja forsvant på joggetur i Ålesund.

Siktede har erkjent at det var han som tok livet av 21-åringen. Han har også erkjent seksuelle overgrep mot offeret.

PLOMBERT DØR:  Politiet har gjennomsøkt leiligheten og plombert døra. Foto: Bjørn Langsem
PLOMBERT DØR: Politiet har gjennomsøkt leiligheten og plombert døra. Foto: Bjørn Langsem Vis mer